Гостра закуска «Мухаммара» — рецепт приготування

Назва дуже інтригує, згодні? В Ізраїлі, Лівані, Палестині, Туреччині та інших східних державах вона дуже популярна. На вигляд — це соус теракотового кольору. Дуже ароматний і неймовірно смачний. З одного боку це варіант соусу, приготований з солодкого перцю, з іншого — повноцінне блюдо для любителів гостренького.

Його можна подати з коржиками або до м’яса, до печеної або вареної картоплі, до риби і багатьом іншим стравам. А головне — робиться він дуже швидко і легко. Залишилося навчитися готувати мухаммару.


Інгредієнти для рецепта


Болгарський перець — 3-4 шт.

Цибуля — 1 шт.

часник — 2-3 зуб.

Грецькі горіхи — 150 г

Оливкова олія — 100 г

Бальзамічний оцет — 1-2 ст. л.

паприка — 1 ст. л.

кумин — 0,5 ч. л.

цукор — 1 ст. л.

Морська сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком

Перець чилі — за смаком


Як приготувати


·  1. Помийте болгарський перець. Розріжте його вздовж на дві частини. Видаліть насіння і плодоніжки.

·  2. Розігрійте духовку до 180 ° С. Увімкніть режим конвекції і грилю.

·  3. Візьміть форму для запікання і викладіть перець на дно. Надішліть його в духовку на 20 хвилин.

·  4. Очистіть запечений перець від шкірки.

·  5. Візьміть сковороду, прогрійте її на повільному вогні і підсушіть на ній волоські горіхи.

·  6. Очистіть цибулю і наріжте його кубиками. Обсмажте овоч на оливковій олії.

·  7. Очистіть часник і роздушіть його в чеснокодавке. Надішліть його до цибулі, перемішайте інгредієнти і посмажте так ще 30 секунд.

·  8. Надішліть в блендер обсмажені часник і цибулю, горіхи, а також запечений перець. Додайте до інгредієнтів бальзамічний оцет, сіль, чорний перець, паприку, кумін, перець чилі і цукор. Потроху додавайте оливкове масло.

·  9. Збийте всі інгредієнти до однорідної маси. Обов’язково спробуйте її на цукор і сіль.

·  10. Надішліть готову масу в холодильник на дві години. Але такий соус можна також подавати відразу після приготування.

Обов’язково збережіть цей рецепт. Він точно стане в нагоді вам в період урожаю перцю. Завдяки запеченого перцю, блюдо відрізняється не різким, а злегка солодкуватим смаком. А волоські горіхи роблять текстуру соусу дуже незвичайною. Їжте мухаммару гарячої або холодної, з м’ясом або коржиками. Спробувавши один раз, ви більше не станете купувати готові соуси. Поділіться рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.