Голубці в духовці — Рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
210 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 8
Закуски М’ясо Овочі

Голубці — традиційне блюдо східноєвропейських народів. Згідно з класичним рецептом в листок капусти загортають м’ясний фарш з рисом або гречкою, тушкують і заправляють сметаною. Існує безліч інших версій цього страви: морквяно-капустяні голубці, голубці з листя винограду або молодий бурякової гички, грибні, горіхові і так далі.

Найсмачніші голубці виходять за закарпатському рецептом. Взимку в цій місцевості вам запропонують голубці з рисом і грибами в листі квашеної капусти, а літом — апетитні рулети з свіжої капусти з м’ясною начинкою, запечені в духовці.


Інгредієнти для рецепта


Капуста білоголова – 3 кг

Свинина – 1 кг

Смалець – 150 г

Сметана – 130 г

Томатна паста – 30 г

Вода – 1,5 л

Сіль – по смаку

Чорний перець (мелений) – по смаку

Цибуля – 2 шт.


Як приготувати


·  1 Акуратно виріжте у капусти серцевину. Проваріть частину 5-10 хвилин на середньому вогні до м’якості. Остудіть і розберіть на листя.

·  2 Дрібно наріжте цибулю і обсмажте в 50 г смальцю.

·  3 М’ясо наріжте тонкими шматками, відбийте, посоліть і поперчіть.

·  4 На капустяний лист покладіть м’ясо, а на нього чайну ложку обсмаженої цибулі. Згорніть рулетом.

·  5 Дно каструлі застеліть цілими капустяними листками, викладіть голубці, залити підсоленим окропом. Вода повинна покрити їх на 1-2 див. Тушкуйте на повільному вогні 90 хвилин.

·  6 Додайте томатну пасту і сметану. Відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.