Голубці в духовці — рецепт приготування

Голубці в духовці — рецепт приготування

Тип: Другі страви
Час: 210 хвилин
Складність: Складно
Порцій: 8

Голубці — традиційна страва східноєвропейських народів. Згідно з класичним рецептом в листок капусти загортають м’ясний фарш з рисом або гречкою, тушкують і заправляють сметаною. Існує безліч інших версій цієї страви: морквяно-капустяні голубці, голубці з листя винограду або молодої бурякової гички, грибні, горіхові і так далі.

Найсмачніші голубці виходять за закарпатському рецепту. Взимку в цій місцевості вам запропонують голубці з рисом і грибами в листі квашеної капусти, а літом — апетитні рулети з свіжої капусти з м’ясною начинкою, запечені в духовці.

Інгредієнти для рецепта

  • Капуста білоголова – 3 кг;
  • Свинина – 1 кг;
  • Смалець – 150 г;
  • Сметана – 130 г;
  • Томатна паста – 30 г;
  • Вода – 1,5 л;
  • Сіль – за смаком;
  • Чорний перець (мелений) – за смаком;
  • Цибуля – 2 шт.

Як приготувати

1) Акуратно виріжте у капусти серцевину. Проваріть частину 5-10 хвилин на середньому вогні до м’якості. Остудіть і розберіть на листя.

2) Дрібно наріжте цибулю і обсмажте в 50 г смальцю.

3) М’ясо наріжте тонкими шматками, відбийте, посоліть і поперчіть.

4) На капустяний лист покладіть м’ясо, а на нього чайну ложку обсмаженої цибулі. Згорніть рулетом.

5) Дно каструлі застеліть цілими капустяними листками, викладіть голубці, залийте підсоленим окропом. Вода повинна покрити їх на 1-2 см. Тушкуйте на повільному вогні 90 хвилин.

6) Додайте томатну пасту і сметану. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Голубці в духовці — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.