Галети з грибами – рецепт приготування

Ранок вихідного дня не повинно бути зіпсовано банальним сніданком! У суботу або неділю можна витратити більше часу на приготування чогось незвичайного, поки рідні ще сплять.

Як завжди, «З Смаком» поспішає запропонувати дорогим читачам ідею поживного сніданку з ароматом, здатним підняти з ліжка будь-якого соню. І сьогодні це буде галета з грибами і яйцем.


Інгредієнти для рецепта


жовтки – 1 шт.

Пшеничне борошно – 175 г

вода – 4 ст. л.

сіль – за смаком

Вершкове масло – 75 г

печериці – 200 г

прошутто – 75 г

Цибуля – 1 шт.

вершки – 50 мл

яйце – 3 шт.

цукор – 1 трісок.

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Дрібно наріжте холодне вершкове масло, додайте борошно і перетріть в крихту. Потім влийте крижану воду, замісіть тісто і скачайте його в кулю. Надішліть його в холодильник на 20-30 хвилин.

·  2. Лук наріжте півкільцями, прошутто (можна замінити беконом) тонкою соломкою, гриби пластинами.

·  3. Розігрійте в сковороді олію і обсмажити цибулю, додавши дрібку цукру, потім додайте прошутто і гриби. Обсмажуйте 5-7 хвилин, потім влийте вершки жирністю не більше 20%, посоліть, поперчіть.Начинка для галет готова.

·  4. Тісто дістаньте з холодильника і розділіть на 3 частини. Розкачайте кожну в круглий коржик завтовшки приблизно 0,5 см. Викладіть начинку і защипати краю, змастіть їх жовтком. Перекладіть на деко, застелене пергаментом.

·  5. Духовку розігрійте до 180 градусів, відправте в неї галети на 5-7 хвилин, потім дістаньте і вбийте в кожну по яйцю, трохи посоліть, додайте перець за смаком.

·  6. Надішліть деко в духовку ще на 15 хвилин. Готово!

Якщо ви любите рідкий жовток, дістаньте галети з духовки на 3 хвилини раніше. Як бачите, до сніданку можна подати не тільки банальні бутерброди, але і ситне блюдо з французьким шиком. Цей рецепт варто взяти на замітку і зберегти в закладках!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.