Фруктовий хліб – рецепт приготування

Фруктовий хліб від «З Смаком» трохи нагадує італійську випічку «Панеттоне», традиційно що подається до Різдвяного столу. Вам напевно доводилося куштувати цей повітряний пиріг з горішками, цукатами, іноді з шоколадними краплями.

Наша інтерпретація відрізняється великою кількістю сухофруктів і відповідних спецій. Останні, до слова, можна замочити в половині чарки коньяку, а потім додати в тісто разом з рідиною. Аромат на всю квартиру і небувала пишність випічки вам гарантована!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 300 г

Борошно з висівками – 200 г

дріжджі – 20 г

молоко – 250 мл

Вершкове масло – 50 г

жовтки – 1 шт.

яйце – 1 шт.

сушені груші – 100 г

сушені яблука – 100 г

чорнослив – 100 г

мигдаль – 200 г

фундук – 100 г

фініки – 100 г

інжир – 100 г

цукати – 100 г

Гарбузове насіння – 100 г

Ізюм – 150 г

кориця – 2 ч. л.

гвоздика – 1 ч. л.

Чорний перець (мелений) – 1 трісок.

цукор – 3 ст. л.


Як приготувати


·1 Дріжджі з цукром розчиніть в злегка підігрітому молоці. Залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.

·2 Сушені груші, сушені яблука і чорнослив проваріть в невеликій кількості води протягом 1-2 хвилин після закипання. Потім відкиньте фрукти на друшляк, дайте стекти воді. Наріжте все кубиками.

·3 Змішайте пшеничне борошно і борошно з висівками, додайте вершкове масло, яйце, молоко з дріжджами і замісити тісто. Накрийте його рушником і відправте на 2-3 години в тепле місце.

·4 Змішайте фрукти з п. 2, додайте нарізаний фундук, мигдаль (залишивши частину для прикраси), родзинки, нарізані інжир і фініки, гарбузове насіння, цукати, корицю, подрібнену гвоздику і перець.

·5 Тісто обомніте, розділіть на дві частини. Одну розкачати, а другу змішайте з сухофруктами і сформуйте батон.

·6 Батон помістіть в середину пласта і защипніть краю. Викладіть виріб на застелений пергаментом деко. Змастіть випічку фруктовим відваром, що залишився поле варіння яблук, груш і чорносливу. Потім змастіть хліб жовтком і прикрасьте мигдалем. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Піч такий хліб хочеться постійно! Ви погодитеся з цим, вперше відчувши неземної аромат, що доноситься з кухні. Примітно, що фруктове ласощі може довго зберігатися, а згодом, через 3-4 дні, стає ще смачніше! Не забудьте розповісти про незвичайну випічці своїй подрузі, натиснувши «Поділитися».

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.