Фрікасе з курки – рецепт приготування

Кажуть, що Наполеон ніколи не любив м’ясо курки. Коли кухар, не знаючи цього, приготував йому блюдо з курятини, імператор готовий був тут же звільнити його. Але, спробувавши чудове кулінарне творіння, Бонапарт пробачив кухаря і навіть наказав подавати це блюдо до столу регулярно. Дізнавшись це, кухарі з інших країн включили в меню страву французької кухні під назвою фрикасе.

Фрікасе з курки з грибами – один із старовинних рецептів. Незвичне для нашого вуха слово перекладається як «будь-яка всячина». Це не стільки назва страви, скільки спосіб його приготування.Фрікасе готують з кролика або курки, іноді з телятини і навіть риби. В принципі, в приготуванні немає нічого складного або особливого. Але ось результат завжди вище всяких похвал.


Інгредієнти для рецепта


печериці – 300 г

Куряче філе – 500 г

вершки – 300 мл

сметана – 4 ст. л.

часник – 2 зуб.

Пшеничне борошно – 2 ч. л.

Соняшникова олія – 3 ст. л.

петрушка – 1 Пуч.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

Болгарський перець – 1 шт.


Як приготувати


·  1. Промийте курячу грудку і обсушити її паперовим рушником. Наріжте її тонкими смужками, поперчіть і посоліть.

·  2. Пропустіть часник через чеснокодавку і викладіть зверху на філе. Дрібно наріжте петрушку і посипте нею м’ясо курки.

·  3. Додайте в миску з куркою і петрушкою сметану і відставте в сторону на 1 годину.

·  4. Очистіть печериці, витріть їх вологою серветкою і розріжте на 4 частини. Можна розрізати на 8 частин, якщо гриби досить великі.

·  5. Розріжте болгарський перець і очистіть його від насіння і перегородок. Наріжте його кубиками.

·  6. Розігрійте олію на сковороді. Злегка обсмажте болгарський перець. На це піде не більше 5 хвилин.

·  7. Надішліть філе курки і печериці на сковороду до болгарського перцю і посмажте продукти ще 10 хвилин.

·  8. Залийте інгредієнти страви вершками. Додайте борошно, щоб соус став густішим. Гасіть все до тих пір, поки соус не загусне. На це піде приблизно 10 хвилин. Блюдо готове!

Розкладіть ще гаряче блюдо по тарілках. Як гарнір можна подати картопляне пюре, гречку або рис.Завдяки такому простому вершковому соусу куряче філе виходить дуже ніжним і смачним. Ви можете сміливо подавати це блюдо як під час звичайного обіду, так і до святкового столу. Поділіться рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.