Форшмак з оселедця – рецепт приготування

Ах, Одеса … Місто моря і моряків, де кожна вуличка і дворик просякнуті особливим, незбагненним колоритом. Кожен, хто відвідує Одесу хоч одного разу, відвіз з собою цілий мішок емоцій і вражень, гастрономічних в тому числі!

Давайте зануримося в атмосферу міста біля моря, приготувавши традиційне частування одеських господинь – оселедцевий форшмак! А для повноти смакових відчуттів за основу візьмемо рецепт зі старовинної кухарської книги. Нехай вас не бентежить слово «Франзоль» в рецептурі – це така булка-калач, яку ще називають французької булкою. Тому справедливо буде замінити Франзоль багетом або будь-який інший несолодкої випічкою.


Інгредієнти для рецепта


оселедець – 1 шт.

Червона цибуля – 0,5 шт.

петрушка – 0,5 Пуч.

Чорний перець (мелений) – за смаком

Яблучний оцет – за смаком

Вершкове масло – 100 г

молоко – 100 мл

багет – 1 шт.


Як приготувати


·  1. Обробити оселедець, філе вимочуйте в молоці протягом 30 хвилин.

·  2. Вимочене філе дрібно порубати, додайте розмочену булку або багет.

·  3. Подрібніть петрушку, половину цибулини, додайте до оселедця.

·  4. У старовинному рецепті яблуко в інгредієнтах не вказано, але багато господинь не мислять форшмак без яблучної кислинки. Можете додати терту половинку зеленого яблука – це лише збагатить смак закуски.

·  5. Додайте в отриману масу розм’якшене, майже почало танути вершкове масло, приправте перцем за смаком, влийте трохи оцту для пікантності, ретельно перемішайте. Готовий форшмак відправте в холодильник на кілька годин.

Як з’ясувалося, саме за цим рецептом форшмак готувала моя одеська тітонька Фаня та пригощала, коли ми приїжджали погостювати. Пам’ятаю, це було дуже смачно. Грінки з багета або бородіского хліба ідеально підійдуть для подачі цієї закуски. А ще форшмак – це відмінна начинка для фуршетних кошиків і профитролей. Друзі точно попросять у вас рецепт цієї геніальної закуски, поділіться з ними!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.