Ферганський плов — рецепт приготування

Ферганський плов — одне з найвідоміших страв узбецької кухні. Полюбилося узбекам блюдо подають на всіляких святах і заходах, його готують завжди і всюди незалежно від приводу. Якщо вам захотілося урізноманітнити свій раціон чимось дійсно смачним — ферганський плов буде кращим рішенням!


Інгредієнти для рецепта


баранина — 500 г

Мал — 500 г

морква — 2 шт.

Цибуля — 1 шт.

Куркума — за смаком

базилік — за смаком

Хмелі-сунелі — за смаком

барбарис — за смаком

часник — 3 зуб.

Соняшникова олія — 200 г


Як приготувати


·  1. Наливаємо рослинне масло в казан і ставимо його на сильний вогонь. Розігріваємо олію протягом 6-8 хвилин до появи легкого димку.

·  2. Лук наріжте півкільцями і обсмажте до золотистої скоринки. Під час обсмажування не забувайте його помішувати, щоб не підгорів. Це дуже важливо, тому що пригорілий цибулю відразу зіпсує смак рису.

·  3. Тепер прийшов час додати м’ясо. Обсмажуйте його до легкої скоринки близько 15-20 хвилин.Перемішуйте м’ясо кожну хвилину. Через 10 хвилин смаження потрібно додати подрібнену моркву.

·  4. Налийте окріп в казан так, щоб вода покрила все м’ясо. Після того як залили окріп, додайте спеції і сіль (приблизно 1 столову ложку).

·  5. Разом зі спеціями можна додати подрібнений часник. Якщо хочете, то можете не чистити зубчики, а просто увіткнути їх в рис. Мені більше подобається перший варіант.

·  6. Зервак (рідке середовище, що утворюється в казані) готовий. Поставте казан на повільний вогонь на 15-30 хвилин, перевіряючи готовність м’яса. Тепер спробуйте зервак на смак. Не лякайтеся, що він пересолений! Так і має бути. Потім вся сіль піде в рис. Якщо утворилася суміш не пересолена — необхідно її досолити.

·  7. Увімкніть сильний вогонь. Висипати в казан рис, який попередньо промили в 3-5 водах. Рівномірно розподіліть його по казану і вливайте туди окріп по ложці до тих пір, поки рівень води над рисом НЕ становитиме 1-1,5 см.

·  8. Рис потрібно варити до тих пір, поки з його поверхні не випарується вода. Він повинен бути готовий наполовину, якщо рис сирої, потрібно додати невелику кількість води і знову варити до тих пір, поки вона не випарується. Важливо, щоб рис не був готовий повністю, інакше в кінці вийде просто каша.

·  9. Наполовину готовий плов закрийте кришкою і поставте на повільний вогонь. Варіть рис протягом 10 хвилин, потім зніміть казан з вогню і дайте плову настоятися 10-15 хвилин. Відкрийте кришку і перемішайте плов, піднімаючи з дна м’ясо.

Плов готовий, його потрібно їсти виключно ложкою! Тепер можна взяти улюблений напій і розслабитися, насолоджуючись відмінним блюдом. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.