Естонська булочка з корицею – рецепт приготування

Ця оригінальна випічка відома під назвами естонська булочка з корицею, естонський вінок і навіть крендель. Вона нагадує всім знайомі завитки з корицею, проте її розміри побільше, а смак цікавіше.

У дивовижної булочки зовні – солодка і ароматна хрустка скоринка, а всередині – м’яке і тане в роті тісто з неймовірним коричн смаком. Гарний апетитний вигляд дозволяє подавати її не тільки до домашніх чаювань, але і до святкового столу.


Інгредієнти для рецепта


цукор – 80 г

молоко – 120 мл

Сухі дріжджі – 8 г

Вершкове масло – 80 г

Пшеничне борошно – 300 г

сіль – 0,25 ч. л.

жовтки – 1 шт.

Соняшникова олія – 3 мл

кориця – 2 ч. л.


Як приготувати


·1 Змішайте дріжджі з невеликою кількістю цукру і залийте теплим молоком. Розмішайте і залиште в теплі на 10-15 хвилин, поки на поверхні молока не з’являться бульбашки.

·2 Розтопіть 30 г вершкового масла, добре збийте з жовтком, поступово додайте борошно, сіль, влийте молоко-дріжджі і замісити тісто. Воно повинно бути досить м’яким, але не липким.

·3 Перекладіть тісто в миску, змащену олією і поставте в тепле місце на 1,5 години.

·4 Підготуйте начинку. Для цього розтопіть вершкове масло (50 г) і змішайте його з цукром і корицею.

·5 Розімніть тісто руками і розкачайте прямокутний пласт товщиною в 1 см, бажано вузький і витягнутий – тоді діаметр кільця вийде великим.

·6 Візьміть дві третини приготовленої начинки і змастіть розкачане тісто, потім скрутіть у рулет. Покладіть його швом вниз і трохи притисніть, роблячи рулет більш плоским.

·7 Розріжте рулет уздовж, що не дорізаючи до кінця 1-2 см.

·8 Переплетіть ці дві частини і з’єднайте кінці, щоб вийшло замкнуте коло.

·9 Застеліть деко пергаментом і змастіть рослинною олією. Помістіть туди булочку і змастіть її залишилася олійно-цукрово-коричної сумішшю.

·10 Залишіть деко з булочкою ще на 15 хвилин в теплі. Якщо відправити його відразу в духовку, тісто почне стрімко підходити і розірветься – випічка вийде не такою гарною.

·11 Випікайте при 200 градусах протягом 20-25 хвилин.

·12 Діставши готову випічку з духовки, посипте її цукровою пудрою. І дайте трохи охолонути.

Естонську булочку з корицею необов’язково ділити на порції ножем. Свіжу випічку набагато простіше і цікавіше відламувати по шматочку руками. Добре подавати з чаєм або какао. Збережіть рецепт красивою естонської випічки з корицею в своїх закладках, щоб в необхідний момент він був під рукою!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.