Еларджі з кукурудзи – рецепт приготування

Еларджі – блюдо грузинської кухні, надзвичайно смачне і поживне. Простими словами – це густа каша з кукурудзяної муки з великою кількістю сиру, смачна і дуже ситна, зварена традиційно на воді або на молоці.

Сир для страви, безумовно, брати потрібно грузинський (имеретинский або сулугуні). Кукурудзяне борошно краще брати грубого помелу. Є кілька варіантів еларджі. Відмінності – в пропорціях води (молока) і сиру. Також можуть бути відмінності в способі приготування: в деяких рецептах кукурудза вариться окремо, поки не розвариться, а вже в самому кінці додається сир.


Інгредієнти для рецепта


Кукурудзяна мука – 1 скл.

молоко – 1,5 л

сир сулугуні – 500 г

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. Влийте молоко в каструлю, доведіть до кипіння.

·  2. Сир наріжте тонкими смужками і додайте до молока.

·  3. Додайте сіль і, помішуючи, цівкою всипте борошно. Як тільки каша загусне, накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 25-30 хвилин.

Еларджі з сиром, що нудяться на повільному вогні, – це варто спробувати. Скуштувавши це тягнеться диво, складно зупинитися. Але стежте, щоб не переїсти, адже блюдо більш, ніж поживне. Поділіться з друзями новим рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.