Джерки – рецепт приготування

Люди знали, як в’ялити м’ясо, ще до нашої ери. Знають і зараз, але в XXI столітті в’ялене м’ясо можна зробити, не виходячи з квартири. Сьогодні редакція «З Смаком» познайомить вас з рецептом популярної в США і Західній Європі м’ясної закуски, яка називається Джерк.

Джерк в’ялені смужки м’яса вперше назвали індіанці Північної Америки. Саме ця назва закріпилася за ними і залишається незмінним до сих пір. В Європу закуска потрапила з походами Наполеона, а звідти знайшла славу по всьому світу. У 1996 році Джерк були включені в список їжі для космонавтів за свою поживність і легкість.

Ми пропонуємо вам універсальний рецепт, який підходить для всіх видів м’яса: курки, індички, телятини, свинини і навіть риби. Найголовніше – підібрати якомога більше пісне м’ясо, без жилок, інакше його буде складно розжувати.


Інгредієнти для рецепта


яловичина – 1 кг

курка – 600 г

Соєвий соус – 125 мл

часниковий порошок – 2 ч. л.

паприка – 3 ч. л.

коріандр – 3 ст. л.

соус теріякі – 3 ст. л.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·1 Наріжте курку і яловичину довгими клаптями (поперек волокон, якщо хочете, щоб м’ясо було ламким, а вздовж, якщо вам більше подобається жувати) завтовшки 5 мм і не тонше 2. Ширина кожної смужки від 2 до 3 см.

·2 Тепер помістіть м’ясо в миску, додайте соуси і спеції, перемішайте, герметично закрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на одну ніч.

·3 Підготуємо духовку. Поставте решітку на верхній рівень, а деко – на найнижчий, застеливши його фольгою або пергаментом.

·4 Кожен шматочок м’яса проткніть з одного боку зубочисткою і розташуйте між прутами решітки. Шматки повинні звисати на відстані в 2 см один від одного. При цьому курку потрібно повісити ближче до дверцят, так як вона буде готова раніше. Закрийте духовку і поставте температуру на 80 градусів.

·5 Через півгодини зменшіть температуру до 70 градусів і трохи відкрийте дверцята духовки (приблизно на 2 сантиметри). Через 2 години перевірте курку. Якщо вона м’яка, потримайте ще трохи в духовці, поки вона не затвердіє, і знімайте. Через 1,5 години яловичина буде готова.

·6 Дайте джерк трохи охолонути і висохнути протягом години-двох. Після цього можна подавати довгими скибочками або ж нарізати на дрібні шматочки.

Зазначені спеції чудово гармонують між собою, але кожен має право зібрати свою комбінацію. Дуже рекомендуємо додати до маринаду ще 125 мл рибного соусу ворчестер, а з сіллю не поспішати, адже соєвого соусу може бути цілком достатньо. Найприємніше в цій закусці те, що її вистачає надовго. Переконайтеся в цьому самі! Ваші друзі можуть теж захотіти зробити в’ялене м’ясо в духовці, поділіться з ними нашим рецептом.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.