Друга життя продуктів

Рідкісна господиня може похвалитися вмінням спланувати тижневе меню так, щоб всі продукти з’їдалися без залишку. А адже це — основа економії домашнього бюджету. Наприклад, з подвявшего капустяного салату виходить хороша начинка для пирога, а ми, хоч і з жалем, найчастіше його викидаємо…

Окрема тема — пікніки і святкові застілля. Намагаючись догодити гостям, що господиня накриває стіл і готує безліч страв, іноді не розрахувавши можливостей запрошених. У підсумку холодильник повний, а страви з кожним днем втрачає свіжість. Знайоме? Тоді наступний список застосування невикористаних продуктів вам стане в нагоді.

Що приготувати з залишків страв

Залишки шашлику

З шашликового м’яса виходить апетитний суп з димком. Залишки дрібно покришіть і зваріть на них бульйон, додайте картоплю, дрібно нарізану моркву, крупу або вермішель.

Капустяний салат

Якщо не розрахували порцію салату з белокочаннной капусти з рослинним маслом, підсмажте її на сковороді, додавши кабачки, помідори, болгарський перець і картоплю. Овочеве рагу заправте сметаною або майонезом, видавити зубчик часнику. Тушкована в чистому вигляді капуста стане хорошою начинкою для пиріжків.

Підсохлий сир

Буває, що з неуважності шматок сиру погано загорнули в харчову плівку і бочок підсох. Візьміть сир і наріжте його скибочками, потім умочіть в кляр з яйця, борошна, солі і спецій. За бажанням обваляйте в панірувальних сухарях, підсмажте до золотистої скоринки. Гарячий смачний сніданок готовий!

Кисляк

Посмажили оладки, а кисляк залишилася? Приготуйте легкий і смачний желейний торт. Змішайте 1 л кислого молока з 1 склянкою цукру і лимонної цедрою. 2 пакетики желатину розведіть у воді згідно з інструкцією до набухання і влийте в підготовлену суміш, добре збийте. На бісквітний корж вилийте масу і відправте в холодильник до застигання.

Заморожені пельмені

З подтаявших пельменів можна зробити відмінну основу для піци. Розморозьте їх до кінця, з отриманого грудки розкачайте основу для піци, змастіть її соусом і додати начинку за смаком. Відправляйте в духовку.

Стебла зелені

Тверді стебла петрушки, кропу і іншої зелені не варто викидати. Перев’яжіть пучок ниткою і зберігайте в морозилці. При нагоді киньте таку в’язку з суп для того, щоб додати страві апетитний аромат. Наприкінці варіння з легкістю її видалити.

Не поспішайте викидати продукти, які на перший погляд стали непридатними, нехай ці поради вам допоможуть. Зберігайте корисну інформацію собі і діліться з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.