Домашня шинка зі свинини – рецепт приготування

Якість, харчова цінність і безпеку м’ясної продукції сьогодні піддаються величезним сумнівам. Проходячи повз прилавки з таким товаром захоплюєшся видом і запахом, але кожен раз в думках звучить той самий голос: «А чи не йду я на ризик? » У цьому випадку хто не ризикує, той залишається у виграші. Так що ж, зовсім відмовитися від ковбаси і шинки?

Відповідь однозначна – ні. Шинка може бути не тільки смачним, але і корисним продуктом, якщо вона домашня. Багатьох лякає те, що її потрібно буде готувати, а це так довго і витратно. Ні перше, ні друге: мінімум зусиль і грошей, зате максимум смаку – ось як можна охарактеризувати це блюдо.


Інгредієнти для рецепта


Свинина – 1 кг

вода – 3 л

часник – 8 зуб.

Лавровий лист – 4-5 шт.

перець духмяний – 1 ч. л.

сіль – 5-6 ст. л.

цукор – 1 ст. л.

Прованські трави – за смаком


Як приготувати


·1 Закип’ятіть всю воду у великій каструлі. Додайте лавровий перець, цукор, сіль, подрібнений часник, а також запашний перець. Охолодіть готовий маринад.

·2 Замочите в ньому м’ясо. Поставте ємність з м’ясом і маринадом в холодне місце на 4 дні.

·3 Дістаньте м’ясо з маринаду. Посипте його своїми улюбленими приправами, наприклад, прованськими травами.

·4 Поверніть рулет і обмотайте його шаром харчової плівки. Тепер підігніть кінчики і оберніть м’ясо ще одним шаром плівки.

·5 Візьміть відповідну ємність. Помістіть в неї загорнуте м’ясо.

·6 Тепер перенесіть її в ємність побільше, яку потрібно заповнити водою.

·7 Виставте температуру на 75-80 ° С. М’ясо має випікатися протягом 2-2,5 годин. При цьому температура всередині м’яса буде приблизно 72 ° С.

·8 Після варіння швидко охолодіть м’ясо до температури нижче 25 ° С. Проткніть плівку зубочисткою, щоб вийшли всі соки.

·9 Перенесіть м’ясо в ємність і встановіть зверху вантаж на 24 години. Воно повинно постояти так при температурі 4-8 ° С. В таких умовах воно стане однорідним.

Хтось скаже, що це довго. І це правда. Зате на столі і в холодильнику завжди буде смачна шинка для бутербродів. Візьміть шматок хліба, намажте його гірчицею і покладіть шматочок домашньої шинки зверху – слинки течуть як представлю. Так навіщо уявляти? Готуйте і розкажіть друзям про простому рецепті і приголомшливому результаті.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.