Домашня шинка – рецепт приготування

Хто ж не любить шинку? Вона завжди присутня в святкових нарізках, ми із задоволенням робимо з неї бутерброди і використовуємо в салатах. Але, на жаль, зараз купити якісну шинку не так-то просто. Ми намагаємося купувати шинку дорожче в надії на те, що вона не нашкодить організму. Але навіщо витрачати гроші на продукти сумнівного походження, якщо можна приготувати м’ясну страву вдома і бути впевненим в інгредієнтах і якості.

Спробуйте приготувати шинку самостійно, і ви більше ніколи не захочете купувати її в магазині.


Інгредієнти для рецепта


м’ясо – 1,5 кг

вода – 1 л

сіль – 100 г

коріандр – 1 трісок.

перець духмяний – 5 штук.

Чорний перець (горошком) – 5 штук.

Лавровий лист – 1 шт.


Як приготувати


·  1. Спочатку потрібно зробити розсіл. Закип’ятіть воду, додайте в неї спеції і лавровий лист. Кип’ятіть розсіл протягом 1 хвилини і зніміть його з вогню.

·  2. Дочекайтеся, поки розсіл охолоне, і наберіть його в великий шприц. Обколов їм м’ясо на різній товщині, ця хитрість допоможе йому краще просочитися і насититися смаком.

·  3. У залишився розсіл покладіть м’ясо. Тепер потрібно поставити на нього так званий прес.Покладіть зверху на м’ясо кришку або велику тарілку і поставте зверху щось важке. Надішліть м’ясо маринуватися на 3 дні в холодильник. Пам’ятайте, що м’ясо потрібно щодня перевертати і рівномірно просолювати.

·  4. Через 3 дні обтягніть його мотузкою і обмотайте харчовою плівкою.

·  5. Розігрійте воду в каструлі до 80 градусів (активно почне утворюватися пар). Дуже важливо, щоб вода не була киплячій, інакше м’ясо просто звариться. Зробіть найменший вогонь і помістіть м’ясо в каструлю. Чи не допускаючи підвищення температури, варіть м’ясо 2,5 години.

·  6. Облийте шинку холодною водою, повністю остудіть і помістіть на пару годин в холодильник.

Вітаємо! Ваша неперевершена шинка готова. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.