Домашня самса з листкового тіста – рецепт приготування

Готове листкове тісто – незамінний напівфабрикат для сучасних господинь. Воно поєднується з будь-якими продуктами і дозволяє заощадити масу часу. Кілька пачок листкового тіста в морозилці вже гарантують, що в будь-яку хвилину на стіл можна поставити щось смачненьке.

Самса – традиційна узбецька випічка, надзвичайно смачна і ароматна! Ось її-то і пропонує приготувати сьогодні «З Смаком», використовуючи листкове бездріжджове тісто.


Інгредієнти для рецепта


Листкове тісто – 500 г

яловичина – 600 г

Цибуля – 2 шт.

сіль – 2 ч. л.

Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.

кмин – 1 ч. л.

яйце – 1 шт.


Як приготувати


·  1. М’ясо очистите від плівок, порубати якомога дрібніше. Можна скористатися м’ясорубкою, але для приготування самси традиційно використовується саме рубане м’ясо, а не фарш.

·  2. Лук також наріжте дрібно, додайте до м’яса. Приправте начинку, додавши спеції і сіль, перемішайте.

·  3. Розморожене тісто розділіть на невеликі шматочки розміром із сірникову коробку, кожен з яких потрібно ще трохи розкачати.

·  4. На кожен коржик викладете приблизно 1 ст. л. начинки. З’єднайте краю, щоб вийшов пиріжок у формі трикутника.

·  5. Додайте самсу на змащеному олією деку швом вниз. Збовтайте в чашці яйце, додавши дрібку солі, і за допомогою кулінарної кисті змастіть поверхню виробів, щоб при випічці вийшла гарна блискуча скоринка. Додатково самсу можна прикрасити чорним кмином або кунжутом.

·  6. Випікайте самсу 20 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшіть температуру до 170 градусів і готуйте ще приблизно 10-15 хвилин.

Пора діставати самсу з духовки! Швидше викладайте випічку на тарілки і кличте домочадців до столу.Пиріжки розлітаються – лише встигай! Готуйте на здоров’я, не забуваючи ділитися рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.