Так приємно подавати до столу ковбасу, в складі якої ти повністю впевнений, адже приготовлена вона своїми руками. Близькі гідно оцінять це блюдо – справжній прояв хазяйновитості й турботи.
Приготована за нашим рецептом домашня ковбаса з курки виходить настільки смачною та апетитною, що її хочеться робити на кожне свято. На відміну від свинини або яловичини, м’ясо курки готується набагато швидше, а результат порадує небувалою ніжністю.
Рецепт приготування домашньої ковбаси з курки – Відео:
Натуральну оболонку для ковбаси (кишки) ви зможете знайти в м’ясному відділі, її знадобиться близько 4 метрів.
Інгредієнти
- Куряче філе – 2 кг
- Сало – 500 г
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Мускатний горіх – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Коньяк – 50 г
Як приготувати
- Курку та сало без шкурки наріжте невеликими кубиками, посоліть, додайте подрібнений часник, мускатний горіх, перець, лавровий лист та коньяк. Помістіть в холодильник на 6-8 годин.
- Начиняти кишку потрібно за допомогою спеціальної насадки для м’ясорубки у вигляді трубочки. Якщо такого пристосування у вас немає, скористайтеся обрізаною пластиковою пляшкою.
- Намагайтеся не начиняти занадто щільно й, якщо хочете отримати невеликі ковбаски, перев’яжіть їх ниткою. За допомогою зубочистки зробіть кілька проколів по всій довжині, щоб під час варіння ковбаса не луснула.
- У глибокій каструлі закип’ятіть воду, трохи посоліть, викладіть ковбасу та поваріть 20-25 хвилин.
- Варену ковбасу підрум’яньте на сковороді. Її також можна не варити, а відразу запекти, відправивши у духовку на 45 хвилин при температурі 200 градусів.
Для тих, кому весь процес приготування здався складним, радимо зазирнути в рецепт домашньої ковбаси в фользі. Сподіваємося, що ці рецепти переконають вас у тому, що смачну м’ясну закуску можна приготувати швидко та просто. Напевно ваші друзі теж захочуть скористатися нашими порадами, не забудьте поділитися рецептами з ними!
Скажіть, чи ви вже спробували приготувати домашню ковбасу з курки за цим рецептом?