Домашня докторська ковбаса – рецепт приготування

Легендарну докторську ковбасу почали виготовляти ще в 1936 році на Московському м’ясопереробному комбінаті ім. А. І. Мікояна. Цікаво, що її назва цілком обгрунтовано, адже дієтичний продукт призначався для пацієнтів, які перенесли тривале голодування і занепад сил.

Як би там не було, але технологи, які створили рецепт, заслуговують загального схвалення. А багато хто напевно скажуть їм спасибі за той прекрасний продукт, який нам довелося пробувати в минулі часи.

Зустріти в магазині справжню докторську сьогодні практично неможливо, тому ми відтворили Гостовський рецепт цієї ковбаси і адаптували його під домашні умови.


Інгредієнти для рецепта


яловичина – 250 г

Свинина – 700 г

яйце – 1 шт.

молоко – 100 мл

цукор – 3 ч. л.

сіль – 2 ч. л.

Мускатний горіх – 0,5 ч. л.

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·1 Яловичину і свинину очистіть від прожилок і пропустіть через дрібну решітку м’ясорубки.

·2 Додайте яйце, сіль, цукор, мускатний горіх і чорний перець за бажанням.

·3 Влийте в фарш молоко і добре перемішайте. Потім подрібніть фарш в чаші блендера, викладаючи суміш невеликими порціями.

·4 Викладіть фарш на лист пергаменту і скрутіть, формуючи батон. Один край пергаменту зав’яжіть ниткою, потім, злегка погладжуючи батон, намагайтеся випустити повітря з фаршу. Зауважте другий край.

·5 Щільно оберніть батон ковбаси харчовою плівкою. Відступите від краю 5 см і перев’яжіть мотузкою, потім виконайте те ж саме по всій довжині.

·6 Помістіть ковбасу в каструлю і залийте водою. Варіть м’ясне ласощі протягом 120 хвилин, потім дістаньте і дайте охолонути. Надішліть виріб з попередньою в холодильник на ніч. Готово! Зберігати ковбасу можна в пергаменті або фользі.

Можливо, така ковбаса вам здасться блідуватою, але її смак і натуральність з лишком компенсують цей недолік. Перед вживанням колечка домашньої докторської можна злегка обсмажити для рум’яності. Якщо вам припав до душі цей рецепт, радимо зазирнути до статті, як приготувати курячу ковбасу в чашці. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.