Домашній тонкий лаваш — Рецепт приготування

домашній тонкий лаваш рецепт приготування

Тип:
Інше
Час:
60 хвилин
Складність:
Легко
Порцій: 4
Випічка Дитячі страви

Тонкі коржі, іменовані лавашем, можна зустріти у багатьох рецептах, наприклад, їх використовують для приготування різноманітних ролів з начинкою. Для народів, які відносять лаваш до своєї національної кухні, він схожий святині, тому було б неправильно не згадати про його глибоких коріннях.

Лаваш — прісний хліб пшеничний народів Кавказу, Ірану, Афганістану та інших країн Західної Азії. Ще шумери, вавілоняни й древні єгиптяни випікали коржі з густої зернової каші, а потім рецепт змінювався залежно від регіону.Автентичний лаваш випікають у печі «тандир», а потім накидають на «садж» — глиняний коло, діаметром 40-60 див.

Звичайно, в сучасних домашніх умовах приготувати справжній лаваш складно, але вправні господині можуть призвичаїтися піч тонкі коржі на сковороді.


Інгредієнти для рецепта


Сухі дріжджі – 1 ч. л.

Сіль – 1 ч. л.

Цукор – 0,5 ч. л.

Соняшникова олія – 1 ст. л.

Вода – 1,5 скл.

Пшеничне борошно – 3 скл.


Як приготувати


·  1 склянку теплої води додайте дріжджі і цукор, перемішайте і залиште на 20 хвилин.

·  2 В опару додайте просіяне борошно, масло і сіль, замісити тісто. Розділіть його на 15-20 частин, дайте відпочити 10-15 хвилин, накривши харчовою плівкою.

·  3 Розкачайте з тіста тонкі коржі, а потім розтягніть їх руками.

·  4 Обсмажте коржі на сухій сковороді з обох сторін протягом декількох секунд. Викладайте одержаний лаваш на підготовлену тарілку, збризкуючи кожну корж декількома краплями води, що залишилася. Накрийте лаваш харчовою плівкою і дайте постояти 10 хвилин.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.