Домашній бальзамічний оцет

Бальзамічний оцет додає стравам особливого смаку і надзвичайним чином облагороджує їх. Бальзамик додають в заправки до салатів, овочів на грилі, м’яса, риби, сирної нарізки.

Традиційно приправу виробляють з виноградного сусла за особливою, досить складною технологією. «З Смаком» пропонує виготовити домашній оцет, на смак дуже нагадує оригінальний бальзамик. За основу будемо брати вишню, можна заморожену. Спробуйте, виходить річ з незрівнянним ароматом!

складові

вишня 2 скл. Яблучний оцет 500 мл кориця 0,5 ч. Л. лимон 1 шт. цукор 1 ст. л.

приготування

Вишню помістіть в товстостінну посуд, добре розімніть ягоди руками. Поставте на вогонь. В прогрівається масу додайте цукор, корицю, цедру, зняту з цілого лимона. Після закипання поварите соус на повільному вогні 15-20 хвилин. Поки соус вариться, простерилизуйте банку з кришкою, що закручується або пляшку (можна в духовці, мікрохвильовій печі або просто прокип’ятіть у воді). Готовий соус зніміть з вогню, додайте яблучний оцет, перелийте в тару і закрийте кришкою. Остудіть, потім поставте в холодильник на 3 доби. Після закінчення цього часу рідину процідити через марлю, гущу і кісточки можна викинути, а сам оцет знову відправте в холодильник на зберігання. як приготувати бальзамічний оцет

Можна вважати, що продукт готовий відразу після проціджування, але ідеально буде, якщо дасте оцту дозріти (3 місяці в ідеалі): він загусне і набуде ті самі смакові якості, властиві саме Бальзаміко. Розкажіть про рецепт друзям, їм точно сподобається!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.