Домашній балик — рецепт приготування

домашній балик рецепт приготуванняТип: Закуски
Час: 30 хвилин
Складність: Легко
Порцій: 6

У класичному варіанті балик — це засолена, а потім висушена на сонці м’ясиста частина рибної тушки, часто осетра або лосося. Згодом таким же способом почали заготовляти м’ясо і подавати під аналогічною назвою.

Балик в домашніх умовах можна легко приготувати з курячого, качиного або індичого філе. Повірте, страва вийде нічим не гірше покупної, ще й з натуральними інгредієнтами. Доведеться трохи почекати, поки м’ясо стане придатним для вживання, але це всього добу — не так вже й багато як для такого шедевру!

Маленька примітка: коньяк беріть не вище трьох зірок, а сіль необхідна морська, середнього помелу.

Інгредієнти для рецепта

  • Індичка – 500 г;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Каррі – 1 ч. л.;
  • Куркума – 1 ч. л.;
  • Паприка – 1 ч. л.;
  • Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.;
  • Перець чилі – 0,5 ч. л.;
  • Коньяк – 15 мл;
  • Червоне вино – 25 мл.

Як приготувати

1) Філе добре вимийте, обсушіть, видаліть пліви і розділіть на невеликі брусочки.

2) Змішайте коньяк, вино і спеції.

3) Посоліть м’ясо з усіх боків, обітріть коньячною сумішшю і загорніть в харчову плівку. Поставте в холодильник на 12 годин.

4) Дістаньте м’ясо з холодильника, промийте, обсушіть і загорніть у бавовняно-паперову тканину. Покладіть знову в холод на 12 годин, при цьому через 6 годин серветку слід змінити.

Домашній балик — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Сподіваємося, що наша стаття принесе вам користь. Можливо, така інформація необхідна і вашим друзям, не забудьте поділитися новиною з ними!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.