Домашній адигейський сир — Рецепт приготування

домашній адигейський сир рецепт приготування

Тип:
Закуски
Час:
60 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 4
Вегетаріанські

Любителям ніжних, м’яких сирів присвячується…

Кухня сонячної Адигеї подарувала нам чудовий рецепт сиру, який став промисловим брендом у 1980 році. З тих пір цей продукт можна зустріти на прилавках багатьох магазинів у різних частинах планети, хоча виготовляють його з давніх часів.

Щорічно на батьківщині сиру в столиці Республіки Адигея, Майкопі, проходить фестиваль-конкурс адигейського сиру, де можна покуштувати вершкове задоволення, вироблене в різних фермерських господарствах. Хотілося б там побувати!

«Зі Смаком» поділиться секретом, як приготувати адигейський сир прямо у себе на кухні. Знадобиться не так вже й багато: кухонний термометр і набір з трьох інгредієнтів. Домашній адигейський сир набагато смачніше покупного і набагато економніше.


Інгредієнти для рецепта


Молоко – 4 л

Молочна сироватка – 1,2 л

Сіль – 1 ч. л.


Як приготувати


·  1 Сироватка повинна бути досить кислою, постійно 2-3 дні, а молоко домашнім, жирним і свіжим. Сіль беріть нейодированную.

·  2 Вилийте молоко та сироватку в різні каструлі. Нагрійте Молоко до 85 градусів, а сироватку до 72.

·  3 1 л сироватки вилийте в молоко, акуратно помішуючи. Коли маса стане сирною, влийте решту сироватку. Зніміть каструлю з вогню і дайте сиру постояти 20-25 хвилин.

·  4 Застеліть друшляк складеною в кілька разів марлю і вилийте в нього сирну масу, посоліть, використавши 0,5 ч. л. солі. Залиште на 20 хвилин.

·  5 Переверніть сир і посоліть залишилася сіллю, залиште до повного охолодження.

·  6 Відправте сир в холодильник на 6-8 годин. Готово!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.