Домашній абсент — рецепт приготування

Пропонуємо вам самостійно приготувати напій, який свого часу радував Ван Гога, Пікассо, Гогена, Бодлера, Мопассана, а тепер на прилавках присутній лише у вигляді блідого подоби того, справжнього.Абсент — це міцний (від 50 до 85%) алкогольний напій на основі ароматних трав. Незвичайним розслаблюючим ефектом зобов’язаний речовині туйону, головним джерелом якого є полин.

Способів приготування абсенту в домашніх умовах існує чимало, але, як правило, всі вони укладаються в схему: наполягання — перегонка — фарбування — наполягання. У рецептах кардинальних відмінностей немає, зазвичай вони різняться лише набором трав. Пропонуємо полегшений варіант приготування смарагдового напою: без перегонки, так як дистиляція спирту в домашніх умовах вкрай небезпечна.

Для абсенту відбирайте квітки, насіння і листя (стебла краще викинути відразу). Коріння потрібно буде подрібнити. Необхідні трави знайдете в аптеці або купіть на ринку з рук бабусь. Найскладніше в приготуванні абсенту, мабуть, — роздобути якісний спирт (можна самогонку подвійної перегонки).


Інгредієнти для рецепта


Полин гіркий — 15 г

фенхель — 25 г

аніс — 25 г

коріандр — 4 г

иссоп — 10 г

м’ята — 5 г

Мелісса — 5 г

Корінь солодки — 5 г

спирт — 1 л


Як приготувати


·  1. У ємність, на 20-30% більшу, ніж обсяг спирту, перелийте алкоголь і розбавте, якщо потрібно, водою до фортеці 70-75 відсотків.

·  2. Подрібніть в ступці товкачиком аніс, фенхель, корінь солодки, коріандр (також можна потовкти їх в полотняному мішечку чимось важким) і засипте в пляшку до алкоголю. Ємність добре струсіть, закупорте і залиште в темному місці на 10 годин.

·  3. Листочки полину пересипте в паперовий пакет для заварки чаю, скрутіть трубочкою і також відправте в пляшку. Час настоювання — не більше 3 годин. Потім рідину злийте. На наступний день додайте залишилися трави (м’яту, мелісу, иссоп), струсіть і залиште ще на 10 годин.

·  4. Після закінчення цього часу напій ретельно процідіть і вилийте в темну тару (можна просто обернути пляшку) і витримайте ще пару діб. Після чого абсент можна дегустувати. І так, бережіть вуха …

Пити абсент в чистому вигляді неможливо (хоча деякі примудряються). Зазвичай напій розбавляється холодною водою (5: 1). Також можна підпалити на вилці кубик цукру: він буде плавитися і стікати в напій. Солодкість пом’якшує гіркий смак абсенту, а також виступає проявником дії туйону. Напій мутніє, стає білястим з зеленувато-жовтуватим відтінком. Часточка лимона зробить смак цікавіше. А тепер швидше кличте друзів і насолоджуйтеся напоєм разом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.