Домашні шпроти – рецепт приготування

За часів СРСР шпроти вважалися обов’язковим атрибутом будь-якого святкового столу. З тих пір практично жодне застілля не обходиться без цієї відмінною закуски. Але, на жаль, зараз дуже складно знайти дійсно смачні і якісні консерви.

Щоб не сумніватися в вмісті заповітної бляшанки зі шпротами, пропонуємо вам чудовий рецепт, за яким ви зможете приготувати улюблену рибку самостійно. Спробуйте і зрозумієте, що домашня закуска виходить набагато смачніше магазинної.


Інгредієнти для рецепта


мойва – 1 кг

сіль – 1 ст. л.

цукор – 1 ст. л.

Чорний чай – 1 скл.

Лавровий лист – 5 штук.

Чорний перець (горошком) – 6-8 шт.

Куркума – 1 трісок.

паприка – 1 трісок.

Соняшникова олія – 0,5 скл.

Цибуля – 3 шт.


Як приготувати


·1 Заваріть міцний чай, заливши 3 пакетика чаю однією склянкою окропу, додайте в нього сіль і цукор. Гарненько все розмішайте і дайте рідини охолонути.

·2 Вимийте мойву, видаліть хвостик, плавники, голову і нутрощі риби. Знову промийте мойву прохолодною водою.

·3 Візьміть глибоку каструлю, щільно викладіть рибу на дно і полийте її рослинним маслом, міцним чаєм, додайте спеції, лаврове листя і посипте рибу попередньо вимитої і просушеної цибулевим лушпинням.

·4 Доведіть рідину до кипіння і тушкуйте шпроти під кришкою протягом 1,5 години, тушкувати рибу необхідно на маленькому вогні на корону.

·5 Дістаньте лушпиння цибулі і охолодіть шпроти. Зберігайте закуску в холодильнику не більше 6 днів.

Вітаємо, домашні шпроти готові! Можете додати в каструлю зі шпротами курячий бульйон. Подавайте їх на шматочку білого поджаристого хліба з часничком і свіжим огірочком. Поділіться цим чудовим рецептом зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.