Домашні пончики на молоці – рецепт приготування

За однією з легенд, перший пончик був випечений на полях битв кондитером Фрідріха Великого в 1756 році. Надихає, чи не так? Але нам з вами абсолютно не потрібно бути на полі бою, щоб порадувати себе смачненьким. Сьогодні «З Смаком» поділиться простим, але дуже ласим рецептом пончиків.

Повітряні, золотисті пампушки з гарячою сковорідки розтоплять будь-яке серце! Цей універсальний домашній десерт не вимагає начинки, але можна додати крем, варення, джем і перетерті з цукром ягоди за бажанням.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 400 г

молоко – 500 мл

яйце – 2 шт.

вода – 100 мл

маргарин – 125 г

сіль – 1,5 ч. л.

цукор – 2,5 ст. л.

Сухі дріжджі – 11 г


Як приготувати


·  1. Змішайте в каструльці молоко з водою і розігрійте, щоб як слід розмішати в ньому цукор і сухі дріжджі. Накрийте каструльку рушником і дайте постояти 15 хвилин.

·  2. В іншій мисці збийте два яйця. Додайте до них розтоплене вершкове масло і сіль. При бажанні можна додати ванілін.

·  3. Вилийте вміст каструльки в миску і поступово додайте пшеничне борошно, замішуючи. Готове тісто не повинно липнути до рук, але і забитим теж бути не повинно!

·  4. Накрийте тісто рушником і залиште підніматися приблизно на півтори години. Тісто має піднятися вдвічі. Якщо це сталося раніше відведеного часу, можна приступати до наступного кроку.

·  5. Розкачайте тісто так, щоб товщина шару була не меншою 1 сантиметра. Для вирізання пончиків можна використовувати склянку з вузькою шийкою або чарку з широким.

·  6. Залиште отримані кружечки до тих пір, поки вони не розбухнуть приблизно вдвічі.

·  7. За цей час підготуйте глибоку сковорідку і налийте в неї стільки рослинного масла, щоб пончики, плаваючи в ньому, не торкалися дна. Розігрійте пательню.

·  8. Обсмажте пончики з двох сторін до золотистого кольору ,. Готові викладайте на серветку, щоб позбутися зайвої олії.

·  9. Залишився останній штрих: присипте гарячі пончики цукровою пудрою або додайте начинку всередину, зробивши надріз збоку.

Готувати смачні пончики будинку можна з приводу і без – вони завжди матимуть шалений успіх! Якщо проміжок часу, який йде на расстойку тесту, здається вам занадто довгим, приготуйте пончики без дріжджів. Ці кондитерські вироби не тільки піднімуть настрій, але і добре наситять. Розкажіть друзям про цей чудовий рецепті, щоб їх чаювання теж пройшло солодко!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.