Цвітна капуста під сирним соусом – рецепт приготування

Корисний продукт, та ще й який апетитний! Цвітна капуста під апетитною рум’яної сирної скоринкою– чудове блюдо, надзвичайно смачне, яке просто готується.

Качан капусти вибирайте побільше, тому що після першої проби рука тягнеться за наступною порцією.Якщо свіжої капусти не сезон, можна з успіхом використовувати і заморожену (відварювати її потрібно буде менше, хвилин 5). Для пікантності не зайвим буде додати до соусу дрібку мускатного горіха і паприки.


Інгредієнти для рецепта


Кольорова капуста – 1 шт.

молоко – 500 мл

Цибуля – 1 шт.

Вершкове масло – 2 ст. л.

Пшеничне борошно – 1 ч. л.

сир гауда – 150 г

Яєчний жовток – 2 шт.

вершки – 6 ст. л.

пармезан – 2 ст. л.

смалець – 1 ст. л.


Як приготувати


·  1. Капусту розберіть на суцвіття, відваріть протягом 10 хвилин у воді з додаванням 400 мл молока.Вийміть капусту шумівкою, а частина відвару (175 мл) збережіть.

·  2. Цибулю дрібно наріжте, тушкуйте протягом 2 хвилин в розігрітій 1 ст. л. вершкового масла.Підсипте борошна, перемішайте, прогрійте хвилинку. Влийте 175 мл відвару цвітної капусти і залишилися 100 мл молока. Злегка Уваров, а потім додайте сир гауда, нарізану кубиками. Приправте соус сіллю і перцем за смаком, зніміть з плити.

·  3. Розігрійте духовку до 200 градусів. В окремому посуді змішайте жовтки з вершками і 2 ст. л. соусу, а потім отриману суміш вилийте в соус.

·  4. Форму для запікання змастіть смальцем, викладіть туди капусту, полийте соусом, посипте пармезаном, зверху викладіть вершкове масло. Запікайте хвилин 15-20.

До речі, з цього ж рецепту ви можете запекти брокколі, брюссельську капусту, або ж асорті з цвітної капусти, кабачків і болгарського перцю. Розкажіть про рецепт друзям, він їм точно сподобається!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.