Цветаевский яблучний пиріг — Рецепт приготування

цветаевский яблучний пиріг рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
75 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 8
Вегетаріанські Випічка, Десерти

Рецептів пирогів існує безліч, починаючи з солодких фруктових і закінчуючи поживними м’ясними. Але одним з найпопулярніших є цветаевский. Його печуть з різноманітними ягодами і фруктами. В оригіналі в начинку кладутьяблука. До речі, зараз це актуально, так як розпочався сезон цих ароматних фруктів. Господині щосили шукають способи, як краще «утилізувати» урожай…

Назва цього пирога привертає увагу. Кажуть, що його назвали на честь Анни і Марини Цвєтаєвих. За легендою, сестри пригощали цим десертом своїх гостей. Спробуйте, не пошкодуєте, навіть якщо ви на дієті. Як кажуть, без солодкого жити можна, але сумно… Підніміть собі трошки настрій!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно — 190 г

Сметана — 300 г

Вершкове масло — 160 г

Розпушувач — 1 ч. л.

Цукор — 1 скл.

Яйце — 1 шт.

Яблуко — 5 шт.


Як приготувати


·  1 Змішайте 130 г борошна з розпушувачем. Просійте в миску. Туди ж покладіть 150 г вершкового масла, нарізаного шматочками. Розітріть масу руками в крихту. Додайте 100 г сметани і швидко замісіть тісто. Оберніть тісто харчовою плівкою. Відправте в холодильник на 30 хвилин.

·  2 Приготуйте начинку. Збийте трохи яйце з цукром, щоб останній розчинився. Змішайте отриману масу з 200 г сметани 2 ст. л. борошна.

·  3 несолодкі яблука Очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте їх тонкими скибочками, полийте соком половини лимона і перемішайте, щоб вони не потемніли.

·  4 Змастіть залишилися олією форму і викладіть в неї тісто. Зверху покладіть яблука і залийте сметанним кремом.

·  5 Розігрійте духовку до 180 °C. Печіть мінімум 40 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.