Цимес – рецепт приготування

Цимес – старовинне традиційне блюдо єврейської кухні. Це спекотне, яке готують з м’яса, моркви і сухофруктів. Як правило, це основні інгредієнти, але з часом цимес став різноманітним блюдом: відповідно до традицій місцевості і смаками сім’ї. Польські євреї роблять його більш солодким, а євреї Литви – менш. Таке блюдо – гарнір, якщо в ньому немає м’яса, друге – якщо ви додаєте яловичину або грудинку, і навіть холодний десерт – якщо в ньому тільки морква і сухофрукти з додаванням меду.

Слідуйте інструкціям нижче, щоб приготувати одну з варіацій цимесу. Ми пропонуємо додати також картопля і цибуля, запашний перець і перець чилі. Поєднання гострого і солодкого просто ідеальне.Одним словом, якщо ви любите спекотне, зверніть увагу на такий оригінальний рецепт.


Інгредієнти для рецепта


яловичина – 400 г

Картопля – 6 шт.

морква – 1 шт.

Цибуля – 2 шт.

курага – 6 шт.

чорнослив – 6 шт.

фініки – 8 шт.

Ізюм – 2 ст. л.

в’ялена вишня – 2 ст. л.

Перець чилі – 1 шт.

сіль – за смаком

перець духмяний – за смаком

Соняшникова олія – 3 ст. л.


Як приготувати


·  1. Купуйте м’ясо пожирніше. Наріжте його. Додайте перець і сіль за смаком. Розігрійте в казанку або в будь-який інший каструлі з товстим дном рослинне масло. Надішліть м’ясо обсмажувати до золотистого кольору.

·  2. Очистіть овочі та наріжте їх. Картопля – кубиками, моркву – кружальцями. Викладіть нарізані овочі поверх обсмаженого м’яса. Також можна додати ще трохи солі і кружечки перцю чилі.

·  3. Наріжте цибулю півкільцями. Окремо обсмажте його на рослинному маслі. Коли цибуля готовий, викладіть його в казанок в якості наступного шару.

·  4. Помийте сухофрукти. Закип’ятіть воду і залийте їх окропом. Відставте в сторону і дайте трохи розпарити. Потім витягніть кісточки з фініків. Викладіть сухофрукти окремим шаром. І збризніть все олією.

·  5. Виставте температуру духовки на 190-200 ° С. Накрийте казанок кришкою. Якщо немає кришки, можна накрити фольгою. Надішліть блюдо в розігріту духовку на 1,5-2 години.

Перед подачею цимес потрібно акуратно перемішати ложкою. Чим більше різних сухофруктів ви використовуєте, тим більш насиченим буде смак готового блюда. Яскраве, ароматне, оригінальне – це блюдо освіжить ваше меню і розширить кулінарний кругозір. Пробуйте і діліться враженнями і зі своїми друзями, і з нами, звичайно.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.