Чим порадувати рідних на новорічні свята?

Новий Рік – час справжніх чудес. А чудеса бувають різні, в тому числі кулінарні. Любителі набити живіт чимось смачним з нетерпінням чекають, коли ж господиня подасть до столу новорічні ласощі. А сама господиня задовго до початку свята починає перегортати сотні сторінок кулінарних журналів і сидіти на тематичних сайтах в інтернеті, намагаючись придумати, чимось здивувати гостей на цей раз. Так чому б не зупинити вибір на чомусь нестандартному? На індійської кухні, наприклад … Куряче каррі з грибами.

Складові:

– Куряча грудка;
– Сливки;
– Свіжий чилі перець;
– Ріпчаста цибуля;
– Апельсини;
– Свіжі печериці;
– Ріпчаста цибуля;
– Пшеничне борошно;
– Болгарський зелений перець;
– Вершкове топлене масло;
– Сіль;
– Порошок каррі.

Приготування.

Карі – блюдо, яке дуже люблять в Індії. А індуси, як відомо, люблять все гостре, тому далеко не всі європейці ставляться до каррі з такою ж любов’ю. Однак дане блюдо кілька адаптовано до кулінарної традиції заходу, так що його оцінять представники обох фронтів. Отже, приступимо до приготування?

Ріпчасту цибулю порізати дрібними кубиками і посмажте на оливковій олії, щоб цибуля придбав прозорість. Після цього в сковорідку додайте кілька сусідів – болгарський перчик, теж порізаний, і половинку перцю чилі. Протягом двох-трьох хвилин все це пасерувати, а потім закинути свіжі шампіньйони. Їх треба порізати секторами. Змішайте шістдесят грам пшеничного борошна і дві столові ложки порошку каррі, який поєднує в собі безліч спецій, що відповідають за властиву індійським стравам гостроту.

Наріжте курячу грудку, обваляйте її в борошні і каррі. Овочі в цей час можна вже прибирати з вогню. У обсмажування курячого філе для ця цього каррі є одна складність. Не можна смажити все відразу, доведеться приділити увагу окремо кожному шматочку. На кожен йде приблизно по три хвилини. На обох сторонах повинна утворитися золотиста хрустка скоринка. Тоді можна викладати на сковорідку наступний шматок. Часто трапляється так, що курка вбирає в себе все масло. Не потрібно додавати нове! Нехай м’ясо продовжує смажитися на сухому.

Коли всі шматочки обсмажилися, киньте їх до овочів, а в той сотейник, де смажилася курятина, висипте каррі і вилийте в нього свіжо вичавлений сік з трьох великих апельсинів. Перемішайте і через пару хвилин киньте туди м’ясо з овочами. Настав час гасіння, яке триватиме на середньому вогні десять хвилин. На цьому етапі необхідно регулювати гостроту – додайте приправ, якщо вам здається, що блюдо недостатньо гостре. Залишається лише вилити в блюдо триста мілілітрів теплих вершків. Ось таке ось індійське блюдо з легкістю знайде собі місце на новорічному столі між салатом олів’є і пляшкою традиційного шампанського!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.