Чурчхела – рецепт приготування

Кухня Кавказу пікантна і не схожа на інші кухні світу. З кожним днем кавказькі страви знаходять все більшу популярність, адже нотка екзотики надає їм особливий шарм. Загальне визнання в рекордні терміни отримала грузинська кухня, і «З Смаком» вважає, що прийшов час познайомити своїх читачів з національними ласощами Грузії. Представляємо вам рецепт чурчхели.

Чурчхела з’явилася ще в IV столітті, в період сельджукских завоювань. Грузинські воїни потребували калорійної їжі, яка не псувалася б довгий час і не займала багато місця. У міру солодка страва з виноградного соку з горіхами і правда довго не псується, а його поживність дуже висока.

Ми розповімо вам про те, як приготувати домашню Чурчхела. Традиційно використовується мигдаль, волоські горіхи і фундук, але можна урізноманітнити рецепт цукатами і горіхами інших видів. Найкраще робити Чурчхела зі свіжого виноградного соку, але покупної теж підійде. Правда, смак буде зовсім інший. Запасіться товстої і міцної ниткою (краще використовувати бавовняну).


Інгредієнти для рецепта


Виноград темний – 3 кг

Грецькі горіхи – 250 г

фундук – 100 г

Пшеничне борошно – 200 г


Як приготувати


·  1. Якщо ви взяли свіжий виноград, пропустіть його через соковижималку або подрібніть в блендері і перетріть через сито. Має вийти 2 літри соку.

·  2. Відлийте стакан соку, решта поставте на вогонь. Всипте в склянку з соком борошно і перемішайте.

·  3. Поки сік закипає, протягніть нитку в горіхи за допомогою товстої голки і зробіть петельку, на яку потім можна буде повісити сушитися горіхові намиста.

·  4. Коли сік закипить, додайте склянку з соком і борошном і добре перемішайте. Тепер додайте цукор за смаком (можна не додавати, якщо виноград солодкий або сік покупної). Вмочуйте горіхові намиста в суміш, щоб вона густо їх покривала, і тут же вішайте сушитися в підготовлене місце. Зайвий сік стече, а залишився почне застигати. Коли це станеться, повторіть процедуру і знову дайте суміші застигнути.Трьох раз буде досить.

·  5. Коли з чурчхели перестане капати сік, перемістіть її в сухе тепле місце, де вона зможе повністю застигнути. Процес сушки займає від 5 до 7 днів.

Від обраного винограду залежить колір і смак чурчхели. Візьміть «Ізабелла», тоді отримаєте стійкий аромат, насичений колір і, звичайно, чудовий десерт. Він вважається обов’язковою стравою під час грузинського Нового року. Так-так, чурчхела зберігається до зими і стає тільки краще. Вона трохи плотнеет, на ній виступає цукор, що говорить про її якість. Тепер ви знаєте, як робити Чурчхела.Почастуєте своїх друзів «привітом з Грузії», а нас – свіжими коментарями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.