Чкмерулі — рецепт приготування

«З Смаком» сьогодні поспішає познайомити вас з ще одним чудовим блюдом грузинської кухні — чкмерулі. Воно готується з курки і заливається дуже пікантним соусом з додаванням кінзи, вершків, часнику і грузинських спецій.

Курка чкмерулі хороша тим, що подавати її можна як в гарячому, так і холодному вигляді. І не забудьте покласти на стіл грузинський лаваш! Приготуйте це блюдо і переконайтеся, що така курка просто тане в роті …


Інгредієнти для рецепта


курка — 800 г

Вершкове масло — 50 г

вершки — 100 мл

вода — 3 ст. л.

кінза — 1 Пуч.

часник — 5 зуб.

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком

Хмелі-сунелі — за смаком


Як приготувати


·  1. Курку добре промийте і розріжте вздовж грудки. Розпластайте її і накрийте харчовою плівкою, після чого відбийте молотком.

·  2. На чавунній сковороді з товстим дном розігрійте вершкове масло і покладіть в неї курку. Так як вона повинна смажитися під пресом, покладіть на курчати вогнетривку тарілку, а зверху наповнену водою каструлю.

·  3. Обсмажуйте курку 15 хвилин з одного боку і ще 10 з іншого. Після цього смажте ще хвилин 20 також під пресом, періодично перевертаючи.

·  4. У цей час можна приготувати соус. Подрібніть кінзу і часник, змішайте їх зі спеціями, посоліть і поперчіть. Після перетріть всі інгредієнти в ступці. Додайте нежирні вершки і воду, перемішайте.

·  5. Перевірте курку на готовність, проколовши її виделкою. Якщо випливає рожевий сік, продовжуйте ще готувати до появи прозорого соку.

·  6. Коли курка буде готова, залийте її соусом, накрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 10-15.

Чкмерулі — одне з моїх улюблених грузинських страв, тому що воно має чарівну ароматом і смаком. Не забудьте поділитися цим рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.