Чеський трдельнік – рецепт приготування

За право називати трдельнік своїм традиційним блюдом борються чеська та угорська кухня, проте є й інші претенденти: Румунія, Чехія, Словаччина. Справа в тому, що цей чудовий солодкий хліб дуже цікавий на смак і ні на що не схожий, а готується досить просто. Хіба не знахідка?

Своє складне для вимови назву трдельнік отримав від дерев’яного циліндра, на якому він випікається, – трдло. Трдлом в Чехії іноді називають непосидючих дітей, тому що вони крутяться як трдло, доставляючи клопоти.

Щорічно в центрі Праги на Староміської прощади підвішується найбільший в світі трдельнік, і кожен раз чехи б’ють свій власний рекорд.

Цю випічку цілком можна назвати незвичайною, а спосіб приготування – оригінальним. «З Смаком»любить спробувати щось новеньке і пропонує вам спекти цю витончену насолоду!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 350 г

Сухі дріжджі – 1 ч. л.

цукор – 100 г

Вершкове масло – 70 г

яйце – 2 шт.

молоко – 100 мл

Грецькі горіхи – 100 г

кориця – 0,5 ч. л.

Соняшникова олія – 1 ст. л.

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. Розведіть дріжджі в теплому молоці і залиште їх на 5 хвилин, накривши тканиною.

·  2. Розтопити вершкове масло і вилийте в миску. Дайте маслу охолонути. В іншій мисці розітріть жовтки з половиною підготовленого цукру, а потім додайте їх до маслу. Влийте в суміш молоко з дріжджами.

·  3. Просійте борошно і киньте в неї дрібку солі. Повільно додавайте борошно в суміш, постійно помішуючи, щоб було якомога менше грудок. Вимісити тісто і дайте йому постояти під півтори години в теплому місці.

·  4. Поки тісто піднімається, подрібніть горіхи в блендері, додайте цукор, що залишився і корицю.

·  5. Підготуйте основи для випікання. Для цього достатньо просто обмотати фольгою картонні втулки від харчової плівки або фольги. Змастіть готові основи рослинним маслом поверх фольги.

·  6. Дістаньте тісто і розділіть його на 8 частин. Кожну розкачати в ковбаску товщиною в 1,5 см і намотайте її на основу так, щоб у вас вийшов циліндр. Змастіть тісто злегка збитим білком і посипте горіхами з корицею. Розмістіть валики на бортах форми так, щоб вони не торкалися дна.

·  7. Випікайте трдельнікі 25-30 хвилин в духовці при 180 градусах.

У Чехії трдельнік подають гарячим, в Угорщині не заперечують проти холодної солодощі, прісапанной шоколадом. Для присипки можна брати все, але воно повинно бути досить дрібним, щоб утримуватися на хрусткою карамелі. Не забудьте зберегти рецепт, щоб і далі продовжувати експериментувати разом з нами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.