Чеський трдельнік – рецепт приготування

Чеський трдельнік - рецепт приготування

За право називати трдельнік своєю традиційною стравою борються чеська та угорська кухня, проте є й інші претенденти: Румунія і Словаччина. Справа в тому, що цей чудовий солодкий хліб дуже цікавий на смак і ні на що не схожий, а готується досить просто. Хіба не знахідка?

Своє складне для вимови назву трдельнік отримав від дерев’яного циліндра, на якому він випікається, – трдло. Трдлом в Чехії іноді називають непосидючих дітей, тому що вони крутяться як трдло, доставляючи клопоти.

Щорічно в центрі Праги на Староміської площі підвішується найбільший в світі трдельнік, і кожен раз чехи б’ють свій власний рекорд.

Цю випічку цілком можна назвати незвичайною, а спосіб приготування – оригінальним. Ми любимо спробувати щось новеньке і пропонуємо вам спекти цю витончену насолоду!

Інгредієнти для рецепта

  • Пшеничне борошно – 350 г;
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.;
  • Цукор – 100 г;
  • Вершкове масло – 70 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Молоко – 100 мл;
  • Грецькі горіхи – 100 г;
  • Кориця – 0,5 ч. л.;
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • Сіль – за смаком.

Як приготувати

1) Розведіть дріжджі в теплому молоці і залиште їх на 5 хвилин, накривши тканиною.

2) Розтопіть вершкове масло і вилийте в миску. Дайте маслу охолонути. В іншій мисці розітріть жовтки з половиною підготовленого цукру, а потім додайте їх до маслу. Влийте в суміш молоко з дріжджами.

3) Просійте борошно і киньте в нього дрібку солі. Повільно додавайте борошно в суміш, постійно помішуючи, щоб було якомога менше грудок. Вимісіть тісто і дайте йому постояти півтори години в теплому місці.

4) Поки тісто піднімається, подрібніть горіхи в блендері, додайте цукор, що залишився і корицю.

5) Підготуйте основи для випікання. Для цього достатньо просто обмотати фольгою картонні втулки від харчової плівки або фольги. Змастіть готові основи рослинним маслом поверх фольги.

6) Дістаньте тісто і розділіть його на 8 частин. Кожну розкатайте в ковбаску товщиною в 1,5 см і намотайте її на основу так, щоб у вас вийшов циліндр. Змастіть тісто злегка збитим білком і посипте горіхами з корицею. Розмістіть валики на бортах форми так, щоб вони не торкалися дна.

7) Випікайте трдельнікі 25-30 хвилин в духовці при 180 градусах.

У Чехії трдельнік подають гарячим, в Угорщині не заперечують проти холодних солодощів, прісапанних шоколадом.

Для присипки можна брати все, але вона повинна бути досить дрібною, щоб утримуватися на хрусткої карамелі.

Чеський трдельнік — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Не забудьте зберегти рецепт, щоб і далі продовжувати експериментувати разом з нами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.