Часник: трохи про його особливості

Часник: трохи про його особливості Часник люди вживали тисячоліття. Його лікувальні властивості описували такі лікарі, як Гіппократ і Діоскорид. Але тільки зовсім недавно люди дізналися відповіді на такі питання, як: чому у часнику такий різкий запах і чому він зберігається так довго після їжі? А також що в його складі має такі цілющі властивості?

До 19 століття часник був ласощами різних верств населення, а вживання в медицині було пов’язано з інфекціями і хворобами серця, його використовували при розладі травлення і проказу, при лікуванні ран навіть раку. Пояснення цих особливостей часнику було зроблено Луї Пастером. Саме він виявив, що часник здатний вбивати бактерії і описав його антисептичні властивості. У 20 столітті відомий лікар Альберт Швейцер використовував часник для лікування амебної дизентерії в Африці. Під час Другої світової війни часник став «російським пеніциліном», так як при недоліки ліків саме він рятував життя людей.

Часник: трохи про його особливості Що ж в його складі має цілющі властивості? Спробуємо розібратися. У часнику є хімічні речовини, які відокремлені один від одного, поки зубчик часнику НЕ буде розрізано або роздавлений. Фермент аллііназа вступає в миттєву реакцію з алііном, наприклад при розкусуванні часнику, утворюючи при цьому аллицин. Саме він викликає такий різкий запах і смак, властивий часнику. У той же час саме алліцин і є природним антибіотиком. Свіжий часник використовують проти золотистого стафілокока, бактерій Escherichia coli (Кишкова паличка), сальмонели та гриба Candida. А лікуванні серцево – судинних захворювань засновано на здатності часнику знижувати рівень холестерину низької щільності і підвищення корисного холестерину високої щільності. Компоненти аллицина вступають в реакцію з еритроцитами, в результаті чого утворюється сірководень, який в свою чергу знижує напругу стінок кровоносних судин.Посилюється кровотік, знижується артеріальний тиск, завдяки чому більшу кількість кисню надходить до життєво важливих органів. Також часник хороше антипаразитарний засіб.

Часник: трохи про його особливості Тепер, після того, як ми розібралися, що в складі часнику має цілющі властивості і дізналися відповідь на питання: чому у часнику такий різкий запах, залишилося дізнатися чому ж цей запах зберігається так довго і чи можна від нього позбутися? Все дуже просто. Коли ми їмо часник, то через органи травлення він потрапляє в кровотік, а потім в легені. З запахом з рота можна впоратися, пожувавши прянощі (петрушка, гвоздика), але різкий запах, який ми відчуваємо при диханні неможливо усунути. Це єдиний недолік часнику, який не зупинить його любителів від вживання такого корисного продукту. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.