Чай з Шрі-Ланки

Чай з Шрі ЛанкиНа Шрі-Ланка вирощують знаменитий високоякісний цейлонський чай. На цьому острові чудові природно-кліматичні умови для його вирощування. Чай на цей острів був завезений з Китаю і Індії (1824 і 1839). І сьогодні його виробництво на Шрі-Ланка дуже розвинене. На експорт відправляється майже весь цей продукт. Ланкійський чай за традицією продовжують називати цейлонським, хоча офіційна назва країни давно змінилося.

Чай з Шрі ЛанкиСучасні чайні плантації – це складні господарства, де збирають чайний лист, обробляють його (сортують, в’ялять, ферментують, висушують), фасують і упаковують. Важливо відзначити, що до цих пір збирають чайний лист вручну. Ця нелегка праця виконують практично одні жінки. В країні цим зайнято приблизно 500 000 тисяч осіб. Ціла чайна армія.

Збір чаю проводиться чотири рази на рік, але найціннішим вважаються два перших. Також самим ніжним смаком і як наслідок найдорожчим вважають чай, виготовлений з нераспустившихся нирок і наймолодших листя, яке росте на високогірних плантаціях.

Звичайно ж дуже важливий і сам процес виготовлення чаю. Він повинен бути виконаний за всіма правилами технології, так як навіть самі незначні відхилення можуть привести до зміни смаку чаю.

Коли ви будете насолоджуватися смаком і запах справжнього цейлонського чаю просто уявіть, як багато зусиль, знань, терпіння і праці було вкладено в одну маленьку чашечку чаю!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.