Цепеліни по-литовськи – рецепт приготування

Сьогодні нам дуже хочеться поділитися з читачами рецептом одного смачного частування родом з Литви. Картопляні цепеліни важко порівняти з будь-яким іншим блюдом: у них є натяк і на пельмені, і на вареники, і на картопляні зрази.

Але після приготування цепелінів, ви зрозумієте, що їх смак скоєно ні на що не схожий. Радимо подавати страву зі сметаною або вершковим маслом, а найсмачніше цепеліни будуть з топленим салом, шкварками і золотистим цибулькою.


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 12 шт.

свинячий фарш – 300 г

яйце – 1 шт.

крохмаль – 1 ч. л.

Пшеничне борошно – 0,5 скл.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Половину картоплі відварити, потім розімніть в пюре.

·  2. Решта картоплю натріть на тертці і вичавити з нього сік. Дайте рідини трохи постояти: для приготування вам знадобиться осів крохмаль.

·  3. Змішайте варений, терту сиру картоплю, крохмаль з соку, сухий крохмаль і борошно, додайте яйце, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.

·  4. З отримав тесту сформуйте невеликі коржі, викладіть в кожну по ложці фаршу і з’єднайте краю коржів.

·  5. Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть до кипіння, посоліть. Варіть цепеліни близько 50 хвилин. Спочатку вони повинні спливти на поверхню, а потім зануритися на дно каструлі. Готово!

Цепеліни – не єдине блюдо, яке готують з картопляного пюре. Ось ще один рецепт, в якому можна використовувати навіть вчорашній відварну картоплю. Беріть собі на замітку і зберігайте в закладках!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.