Цепеліни по-литовськи – рецепт приготування

Цепеліни по-литовськи - рецепт приготування

Сьогодні нам дуже хочеться поділитися з читачами рецептом одного смачного частування родом з Литви. Картопляні цепеліни важко порівняти з будь-яким іншою стравою: у них є натяк і на пельмені, і на вареники, і на картопляні зрази.

Але після приготування цепелінів, ви зрозумієте, що їх смак скоєно ні на що не схожий. Радимо подавати страву зі сметаною або вершковим маслом, а найсмачніше цепеліни будуть з топленим салом, шкварками і золотистою цибулькою.

Інгредієнти для рецепта

  • Картопля – 12 шт.;
  • Свинячий фарш – 300 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Крохмаль – 1 ч. л.;
  • Пшеничне борошно – 0,5 скл.;
  • Сіль – за смаком;
  • Чорний перець (мелений) – за смаком.

Як приготувати

1) Половину картоплі відваріть, потім розімніть в пюре.

2) Решту картоплі натріть на тертці і вичавіть з неї сік. Дайте рідині трохи постояти: для приготування вам знадобиться осівший крохмаль.

3) Змішайте варену, терту, сиру картоплю, крохмаль з соку, сухий крохмаль і борошно, додайте яйце, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

4) З тісту сформуйте невеликі коржі, викладіть в кожну по ложці фаршу і з’єднайте краї коржів.

5) Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть до кипіння, посоліть. Варіть цепеліни близько 50 хвилин. Спочатку вони повинні сплити на поверхність, а потім зануритися на дно каструлі. Готово!

Цепеліни по-литовськи — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Беріть собі на замітку і зберігайте в закладках!

 

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.