Буряковий кекс – рецепт приготування

Ми звикли використовувати буряк виключно в несолодких блюдах, іноді в якості натурального барвника. Але сьогодні «З Смаком» пропонує приготувати щось особливе – випічку з буряком.

На порядку денному у нас кекс, який завдяки буряку виходить ніжним, трохи вологим, з приємною текстурою. Горішки надають йому небувалий смак і ситність. Отже, готуємо!


Інгредієнти для рецепта


Буряк – 3 шт.

яйце – 3 шт.

кисле молоко – 150 мл

цукор – 200 г

Соняшникова олія – 50 мл

Пшеничне борошно – 75 г

манка – 200 г

Грецькі горіхи – 150 г

розпушувач – 1 ч. л.

кориця – 1 ч. л.

гвоздика – 1 трісок.

Вершкове масло – 1 ст. л.


Як приготувати


·  1. Відварену і очищену буряк натріть на тертці, сік злегка вичавіть. Горіхи подрібнити ножем або за допомогою м’ясорубки.

·  2. Яйця збийте з цукром, потім влийте кисле молоко і соняшникова маcло.

·  3. У яєчну суміш додайте борошно, манку, розпушувач, корицю, гвоздику і буряк з горіхами.

·  4. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і вилийте тісто. Надішліть кекс в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність випічки перевірте сірником або зубочисткою.

·  5. Дайте кексу трохи охолонути, потім дістаньте з форми. Прикрасьте цукровою пудрою.

Пряний красень-кекс виділяє неймовірний аромат, а готувати його – суцільне задоволення! Беріть рецепт на замітку і зберігайте його в закладках.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.