Буряк по-грузинськи – рецепт приготування

Хоч раз в житті нам доводилося ламати голову: що приготувати з буряку? Борщ, салат з волоськими горіхами і оселедець під шубою гарні, але здивувати ними кого-небудь складно. На допомогу в такому випадку приходить грузинська кухня.

Гра пряних і свіжих нот здорово пожвавить ваше уявлення про те, яким має бути блюдо з буряка:соковитим, яскравим, але легким. Цей коренеплід отримав свою популярність не за насичений колір, а за поживність. При цьому його калорійність навіть нижче, ніж у яблука! Просто ідеальний продукт для тих, хто сидить на дієті, але хоче себе побалувати.

«З Смаком» пропонує вам приготувати щось більше, ніж буряковий салат, хоча ми все одно включили блюдо в цю категорію. Все залежить від його подачі.


Інгредієнти для рецепта


Буряк – 4 шт.

часник – 1 шт.

Червона цибуля – 1 шт.

петрушка – за смаком

кріп – за смаком

Соняшникова олія – 2 ст. л.

ткемалі – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Відваріть буряк. Для цього відправте її в окріп не менше ніж на 40 хвилин. Дочекайтеся повної готовності і остудіть буряк. Почистіть її.

·  2. Наріжте коренеплід зручними вам скибочками. Подрібніть зелень, роздушіть часник, порубати цибулю і змішайте з буряком. Заправте соусом ткемалі і перцем, ретельно перемішайте.

·  3. Заправте маслом (краще нерафінованою) тільки після того, як додасте соус, перемішайте ще раз і подавайте до столу!

Істинно грузинський салат не може обійтися без кінзи, а солодко-гострий соус ткемалі перетворить звичайну відварну буряк на делікатес. Гострота соусу залежить тільки від вашого особистого бажання.Зрештою, грузинська кухня – гаряча штучка і перцю вимагає багато. Обов’язково випробуйте наш рецепт і поділіться ним з іншими!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.