Булочки з горіхами – рецепт приготування

Булочки з горіхами - рецепт приготування

Солодка булочка з гарячим чаєм ні з чим не зрівняється! Ми, звичайно, говоримо про домашню випічку, в якій булочки займають одну з лідируючих позицій. Замість розкішних і складних тортів і тістечок можна побалувати себе і своїх близьких не менш смачними здобними виробами. Їх існує так багато, що ніхто в світі не знає навіть приблизної кількості існуючих рецептів.

Немає нічого дивного в тому, що домашня випічка вражає своєю різноманітністю. Історія такого виробу, як булочка, починається ще до нашої ери. Але сьогодні ми зупинимося на солодкому рецепті, а це значить, що він міг виникнути не раніше XIX століття, коли став доступним цукор.

Ми розповімо тобі, як зробити булочки з горіховою начинкою.

Інгредієнти для рецепта

  • Пшеничне борошно – 1 кг;
  • Молоко – 530 мл;
  • Цукор – 210 г;
  • Грецькі горіхи – 200 г;
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Сухі дріжджі – 20 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • Сіль – 2 ч. л.;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Кориця – 1 ч. л.

Як приготувати

1) Розведіть дріжджі в 500 мл теплого молока. Додайте в суміш 130 г звичайного цукру і весь ванільний. Залиште на 5 хвилин.

2) В окремій мисці збийте яйця і додайте їх до молока, перемішайте. Почніть потихеньку додавати муку, постійно помішуючи, сіль і 150 г розм’якшеного або розтопленого масла. Тісто повинне вийти еластичним. Накрийте його і залиште приблизно на годину-півтора, щоб воно піднялося.

3) Для начинки обсмажте горіхи і подрібніть їх. Розтопіть масло і додайте в нього горіхи, залишки цукру і молока, щоб вийшла густа каша.

4) Розкатайте тісто в великий прямокутник. Викладіть начинку. Потім загорніть нижній і верхній краї тіста по черзі так, щоб тісто склалося в три рази. Розріжте його поперек широкими смугами і кожну трохи перекрутить.

5) Застеліть деко папером для випічки і викладіть на неї спіральки з тісту. Змастіть їх жовтком і залиште приблизно на 20 хвилин, після чого випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

Така смакота може стати і десертом, і ситним перекусом. Волоські горіхи добре поєднуються з фруктовим повидлом, його можна додати замість цукру в наступний раз.

Булочки з горіхами — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Солодкі булочки по-своєму прекрасні, але до борщу їх не подасти, так що доведеться шукати рецепт несолдких булочок, а ось до чаю – в самий раз! Пробуйте і діліться враженнями зі своїми друзями.

 

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.