Буглама з баранини – рецепт приготування

Аромат цієї страви витає буквально в кожному житловому кварталі прекрасного сонячного Баку. До речі, популярно воно не тільки в Азербайджані, а й в інших країнах Середньої Азії. Буглама – це кулінарний шедевр, назва якого перекладається з азербайджанського як «приготоване на пару». Адже дійсно, інгредієнти готуються практично на пару, просочуючись соками і ароматами.

Логічно, що для приготування буглама з баранини в першу чергу необхідна баранина. М’ясо потрібно підібрати більш ласий. Друга необхідна складова – казан. Немає казана – беріть іншу об’ємну товстостінну посуд з кришкою, тільки не тефлонову і не емальовану. Третє – це зелень, без неї буглама – НЕ буглама! Приготуйтеся, зелені знадобиться досить багато, адже саме вона визначає смак і аромат страви.


Інгредієнти для рецепта


баранина – 1 кг

Картопля – 700 г

помідор – 5 штук.

баклажан – 3 шт.

Болгарський перець – 5 штук.

Цибуля – 5 штук.

морква – 2 шт.

Куркума – 1 ч. л.

кріп – 0,5 Пуч.

кінза – 0,5 Пуч.

Зелена цибуля – 1 Пуч.

базилік – 0,5 Пуч.

часник – 10 зуб.

зіра – 0,5 ч. л.

лимон – 0,5 шт.

листя капусти – 3 шт.

Перець чилі – 1 шт.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. На дно казана покладіть баранину жирком вниз. Якщо баранина недостатньо жирна, можете додати грамів 200 курдючного жиру. Посоліть м’ясо, поперчіть, додайте зіру.

·  2. Далі укладайте інгредієнти шарами. Ріпчасту цибулю, нарізану досить великими півкільцями, посипте куркумою. Додайте нарізану зелену цибулю.

·  3. Молоду моркву також наріжте крупно, додайте до цибулі. У помідорів зріжте попки і як є цілком оперувати в казан. Слідом за помідорами йдуть нарізані баклажани. На цьому етапі овочі необхідно ще раз посолити і поперчити.

·  4. Поверх баклажанів викладіть молода картопля (можна неочищений). Якщо картопля дрібний, його можна не різати зовсім.

·  5. Головку часнику злегка очистіть від лушпиння і помістіть в центр. Розкладіть лимон, нарізаний великими кільцями. Покрийте половинками очищеного від насіння болгарського перцю, посипати подрібненою зеленню. Якщо потрібно, ще раз посоліть. Зафіксуйте все це справа капустяним листям і притисніть кришкою.

·  6. Надішліть казан на плиту: спочатку на великий вогонь, а коли вміст закипить, зменшіть до мінімуму і тушкуйте години півтори.

І зауважте, ніякої води додавати не потрібно, тому що овочі і так в процесі приготування віддадуть дуже багато соку. Аромат не передати словами … Все так і пашить здоров’ям. Швидше зберігайте рецепт і діліться смакотою з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.