Будене – рецепт приготування

Будене – ніжна і повітряна татарська випічка, десерт без борошна, що нагадує одночасно і рисовий пудинг, і запіканку. Дуже добре підходить для дитячого і дієтичного харчування. Ось вам чергова (і знову вдала) спроба приготувати корисну солодкість!

Зверніть увагу: в інгредієнтах зазначено кількість відвареного рису! Рис краще брати круглих сортів: він м’якше і краще тримає форму. При бажанні можна додати до маси для запікання половину склянки попередньо замочених у воді родзинок.


Інгредієнти для рецепта


молоко – 200-300 мл

яйце – 5 штук.

Мал – 500 г

сіль – 2 щеп.

цукор – 100 г

Вершкове масло – 100 г


Як приготувати


·  1. Відокремте білки від жовтків. Жовтки злегка збийте з дрібкою солі, влийте молоко, перемішайте.Додайте варений рис, розтоплене вершкове масло, знову перемішайте.

·  2. Білки збийте в піну з дрібкою солі, порціями всипте цукор. Збиті білки з’єднайте з жовткова сумішшю, перемішайте.

·  3. Глибоку сковороду змажте маслом, вилийте в неї масу. Помістіть в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 45 хвилин. Пиріг під час випічки злегка підніметься, але потім осяде.

Висота пирога буде залежати від діаметра форми: чим форма менше, тим вище вийде виріб. Подавайте будене зі свіжими ягодами, медом або варенням. Зберігайте чудовий рецепт і діліться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.