Бріош — рецепт приготування

Вперше слово «Бріош» з’явилося у французькій мові в XV столітті. Його ввели булочники, які пекли хліб з дріжджового тіста з додаванням цукру і вершкового масла. Найсмачнішими бріошами в той час були маленькі булочки, завужені донизу і круглі зверху. Їх подавали, як вишуканий хліб з прянощами. І хоча в наш час бриоши так само популярні, вони відрізняються формою і смаком. Цього і варто було очікувати, адже стільки років пройшло!

Леопардова бріош, рецептом якої хотіла б поділитися редакція «З Смаком», — солодка випічка, до якої у Франції повертаються в переддень Різдва. Додавши трохи какао-порошку, вам легко вдасться зробити випічку з оригінальними леопардовими плямами.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно — 375 г

молоко — 300 мл

Кукурудзяний крохмаль — 25 г

Вершкове масло — 70 г

цукор — 70 г

дріжджі — 16 г

Какао-порошок — 25 г

кориця — 2 щеп.

ванілін — 10 г

сіль — 1 трісок.


Як приготувати


·  1. Просійте пшеничну муку через дрібне сито. Додайте ванілін і щіпку дрібної солі.

·  2. Змішайте 200 мл молока з кукурудзяним крохмалем в невеликому сотейнику. Поставте ємність з молоком на плиту і варіть на середньому вогні, поки суміш не загусне. У вже загусла масу додайте шматочки вершкового масла (50 г). Відставте в сторону остигати.

·  3. Розчиніть пресовані дріжджі в 50 мл молока. Потім додайте до них 1 ч. л. цукру. Додайте дріжджову суміш в ємність з остиглим молоком і крохмалем. Всипте цукор. Тепер гарненько перемішайте всі продукти.

·  4. Перелийте рідкі інгредієнти в просіяне борошно і змішайте їх. Вимішуйте тісто протягом 10 хвилин. Добре вимішаний продукт буде гладким і не повинен прилипати до рук.

·  5. Розділіть готове тісто навпіл. Відставте одну половину в сторону, вона буде залишатися білою.Другу половинку розділіть навпіл ще раз. Розчиніть 1 ч. л. какао-порошку в 1 ч. л. теплого молока і додайте до однієї частини тесту. Розчиніть 1 ст. л. какао-порошку і 2 щіпки меленої кориці в 1 ст. л.теплого молока і додайте до другої частини тесту. Надішліть тісто в холодильник на 12 годин або залиште при кімнатній температурі на 90 хвилин.

·  6. Розділіть кожну частину тесту (1 велику і 2 поменше) ще на 7 частин. Зробіть 21 кулька.Сформуйте з кульки темного тесту ковбаску. Її довжина повинна бути приблизно 22 см.

·  7. Розкачайте кульку світло-коричневого тесту і оберніть його навколо ковбаски. Проробіть так 7 разів. Потім розкачати кулька білого тесту і загорніть в нього коричневе. Проробіть так 7 разів. У вас вийде 7 рулетиков.

·  8. Візьміть глибоку прямокутну форму для випікання. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Покладіть на дно 3 рулету, а зверху — решту 4. Змастіть тісто молоком і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

·  9. Розігрійте духовку до 210 ° С. Поставте ємність з водою для створення пари. Надішліть форму випікатися на 35-40 хвилин.

Коли солодка випічка бріош охолоне, наріжте її порціями і подавайте до чаю з вершковим маслом або джемом. Сучасний варіант бриоши — ідеальна випічка для смачного сніданку. Як бачите, спекти і подати до столу щось нове й оригінальне замість звичайних бутербродів — зовсім не складно. Розкажіть друзям і знайомим про ваш новий кулінарному відкритті! Їм теж сподобається леопардова бріош.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.