Бозбаш – рецепт приготування

Гостинний Кавказ готовий нагодувати коханого гостя апетитним наваристим супом на баранячому бульйоні – Бозбаш. З першої ложки він завойовує серце і шлунок: божественний аромат, ситність і глибокий смак наваристого супу забути неможливо.

Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, готується він досить просто. Зазвичай в бозбаш кладуть нут або каштани, але наша версія буде трохи спрощеною. Важкодоступні інгредієнти ми виключили, але вийшло не менш смачний!


Інгредієнти для рецепта


баранина – 300-400 г

Вершкове масло – 50 г

баклажан – 200 г

Стручкова квасоля – 100 г

Картопля – 350 г

помідор – 300 г

Цибуля – 1 шт.

петрушка – 1 Пуч.

вода – 1,5 л

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

Болгарський перець – 1 шт.


Як приготувати


·1 Зваріть бульйон на баранині, потім дістаньте м’ясо, а рідину процідити.

·2 М’ясо наріжте на невеликі шматочки і обсмажте в половині розтопленого вершкового масла.

·3 Лук наріжте кубиками, баклажани кільцями, перець смужками, картопля кубиками, помідори часточками, стручкову квасолю розділіть на 5-6 частин.

·4 Лук обсмажте, використавши інше вершкове масло.

·5 Викладіть м’ясо в каструлю, залийте бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте цибулю, баклажани, перець, помідори, картопля і квасоля. Посоліть і поперчіть суп.

·6 Накрийте каструлю кришкою, варіть бозбаш на повільному вогні протягом 30 хвилин. Потім дайте супу настоятися 10-15 хвилин – готово!

Подібного роду супи готують не тільки на м’ясному, а й рибному бульйоні. Якщо ви не проти поласувати рибою в обід, запишіть рецепт балик-Бозбаш, нагадує ароматну домашню юшку. І не забувайте ділитися цікавими рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.