Біологи вивчили механізм, що захищає людину від надлишку солі

біологи вивчили механізм, що захищає людину від надлишку солі
Сіль є необхідною мінералом, що забезпечує нормальне функціонування нервових клітин і різних тканин людського тіла. Однак надлишок солі в організмі часто негативно впливає на здоров’я. Для того щоб не допустити надмір солі в організмі існує спеціальна система захисту – смак занадто солоної їжі неприємний людині, її просто не можна з’їсти у великій кількості.

Група американських біологів, які займаються вивченням зубів, визначила, що в механізмі захисту від надлишку солі задіяні не тільки рецептори солоного смаку, але і рецептори, які служать для розпізнавання гіркого і кислого. До такого висновку вчені прийшли після серії експериментів з мишами.

Спостерігаючи за тим, як реагують мишачі нейрони на подразники різних смаків, дослідники звернули увагу, що гірчичне масло, додають у корм, призводило до різкого зниження реакції мови на пересоленную їжу. Гірчиця «перевантажувала» клітини, розпізнавальні гіркий смак, що призводило до зменшення сприйнятливості сольових рецепторів. Таке ж зниження сприйнятливості вчені виявили і при додаванні в їжу мишей великої кількості кислот.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.