Біляші на дріжджах – рецепт приготування покроковий з фото

Біляші на дріжджах - рецепт приготування

Проходячи на вулиці повз намета з гарячими біляшами, навряд чи хто втримається і не купить собі один. Давайте ж приготуємо цю смакоту вдома! А що, продукти доступні, технологія зрозуміла, та й тісто ми пропонуємо використовувати таке, з яким пиріжки вийдуть пишними, з тонкою хрумкою скоринкою, а масла вберуть мало.

Інгредієнти для рецепта

  • Дріжджі – 20 г
  • Молоко – 1,5 скл.
  • Пшеничне борошно – 3 скл.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Соняшникова олія – 30 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Яловичий фарш – 500-600 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Часник – 3 зуб.

Як приготувати

·  1) У підігрітому до 40 градусів молоці розведіть дріжджі, додайте цукор і жменю борошна. Суміш повинна вийти як густа сметана. Поставте ємність в тепле місце на 30 хвилин.

Дріжджі в рецепті вказані свіжі. Якщо ви захочете замінити на сухі, беріть приблизно грамів 5 і змішуйте їх прямо з сухим борошном, а вже потім додавайте тепле молоко і все інше.

·  2) Вершкове масло розтопіть. У велику миску просійте борошно, що залишилося і велику дрібку солі.

·  3) У миску з борошном вилийте опару яка піднялася, розтоплене вершкове масло і соняшниковау олію. Замісіть тісто. Спочатку воно буде в’язким і липким, але борошна підсипати не потрібно. Місіть до тих пір, поки воно не стане пружним і перестане липнути. Періодично змащуйте руки соняшниковою олією.

У миску з борошном вилийте опару яка піднялася

·  4) Накрийте миску з тістом плівкою і поставте в тепле місце на годину. За цей час тісто має збільшитися вдвічі.

·  5) Наріжте цибулю якомога дрібніше, додайте пропущений через прес часник, чорний перець (за смаком), сіль.

·  6) Тісто обомніте, розділіть на рівні частини, скатайте з них кульки і залиште на 10 хвилин. З фаршу скатайте таку ж кількість кульок, але меншого розміру.

До фаршу для аромату можете додати дрібку улюблених спецій, наприклад хмелі-сунелі.

До фаршу для аромату можете додати

·  7) М’яку кульку пріплюсніте долонею, по центру помістіть фарш і защипніть краю тіста навколо начинки, щоб вийшло віконце.

М'яку кульку пріплюсніте долонею

·  8) Викладайте біляші на сковороду спочатку отвором вниз, смажте до зарум’янювання, потім переверніть і доведіть до готовності.

 Викладайте біляші на сковороду спочатку отвором вниз

Щоб прибрати надлишки масла, біляші після смаження викладайте на паперовий рушник або серветку. Якщо хочете, щоб тісто було менше хрустким, укладіть вироби отворами вгору в каструлю з кришкою.

Біляші на дріжджах — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Несіть рецепт в маси, діліться з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.