Біляші на дріжджах – рецепт приготування

Проходячи на вулиці повз намети з гарячими беляшами, навряд чи хто втримається і не купить собі один. Давайте ж приготуємо цю смакоту! А що, продукти доступні, технологія зрозуміла, та й тісто ми пропонуємо використовувати таке, з яким пиріжки вийдуть пишними, з тонкою хрумкою скоринкою, а масла вберуть мало.

Дріжджі в рецепті вказані свіжі. Якщо захочете замінити на сухі, беріть приблизно грамів 5 і змішуйте їх прямо з сухим борошном, а вже потім додавайте тепле молоко і все інше. До фаршу для аромату можете додати дрібку улюблених спецій, наприклад хмелі-сунелі.


Інгредієнти для рецепта


дріжджі – 20 г

молоко – 1,5 скл.

Пшеничне борошно – 3 скл.

цукор – 1,5 ст. л.

сіль – за смаком

Соняшникова олія – 30 мл

Вершкове масло – 30 г

Яловичий фарш – 500-600 г

Цибуля – 1 шт.

Чорний перець (мелений) – за смаком

часник – 3 зуб.


Як приготувати


·  1. У підігрітому до 40 градусів молоці розведіть дріжджі, додайте цукор і жменю борошна. Суміш повинна вийти як густа сметана. Приберіть ємність в тепле місце на 30 хвилин.

·  2. Вершкове масло розтопіть. У велику миску просійте борошно, що залишилося і велику дрібку солі.

·  3. У миску з борошном вилийте піднялася опару, розтоплене вершкове масло і соняшникова олія.Замісити тісто. Спочатку воно буде в’язким і липким, але борошна підсипати не потрібно. Місіть до тих пір, поки воно не стане пружним і перестане липнути. Періодично змащуйте руки соняшниковою олією.

·  4. Накрийте миску з тестом плівкою і поставте в тепле місце на годину. За цей час тісто має збільшитися вдвічі.

·  5. Наріжте цибулю якомога дрібніше, додайте пропущений через прес часник, чорний перець за смаком, сіль.

·  6. Тісто обомніте, розділіть на рівні частини, скачайте з них кульки і залиште на 10 хвилин. З фаршу скачайте таку ж кількість кульок, але меншого розміру.

·  7. М’який кулька пріплюсніте долонею, по центру помістіть фарш і защипніть краю тесту навколо начинки, щоб вийшло віконце.

·  8. Викладайте біляші на сковороду спочатку отвором вниз, смажте до зарум’янювання, потім переверніть і доведіть до готовності.

Щоб прибрати надлишки масла, біляші після смаження викладайте на паперовий рушник або серветку.Якщо хочете, щоб тісто було менше хрустким, укладіть вироби отворами вгору в каструлю з кришкою.Подавайте гарячими з густою сметаною. Несіть рецепт в маси, діліться з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.