Білоруська вантробянка – рецепт приготування

Білоруська кухня – це не тільки деруни та супи-холодники. Вантробянка – старовинне білоруське блюдо, яким на батьківщині дуже пишаються. І є чим, тому що це надзвичайно смачно! Зовні нагадує сальтисон, популярний в Польщі і в Україні, але за технологією приготування все ж відрізняється.

Вантробкамі в Білорусії називають нутрощі (серце, печінку, легені, нирки, обрізки м’яса), відварені й дрібно нарізані. Ось і блюдо, яке з них готується, називається відповідно. Використовувати можете все вище перераховані субпродукти або деякі з них. Спеції підбирайте за смаком (чорний перець, мелений коріандр) або використовуйте готову приправу для свинини.


Інгредієнти для рецепта


печінка свиняча – 300 г

свиняче серце – 1 шт.

Свинина – 200 г

свинячий шлунок – 1 шт.

Сало – 200 г

Цибуля – 2 шт.

морква – 2 шт.

сіль – за смаком

Приправа для м’яса – за смаком

перець духмяний – 3 шт.

Лавровий лист – 2 шт.

часник – 3 зуб.


Як приготувати


·  1. Свинячий шлунок або товстий кишечник залийте водою з додаванням оцту (орієнтовно 1 столова ложка на літр води) і залиште вимочувати на 1,5 години. Після цього ретельно вимийте, якщо потрібно поскоблите ножем внутрішні стінки.

·  2. Печінка, серце, м’ясо, а також очищену моркву залийте водою і відваріть до м’якості. За 15 хвилин до готовності киньте в каструлю горошини запашного перцю і лаврові листочки. Після варіння морква приберіть.

·  3. Остигнули вантробкі, а також сало наріжте дрібними кубиками. Подрібніть цибулю, потім часник і додайте до м’ясних інгредієнтів. Приправте спеціями і посоліть за смаком.

·  4. Покладіть начинку в підготовлений свинячий шлунок, всі отвори зашейте. Викладіть шлунок на деко, змащене маслом, і запікайте 45-50 хвилин при температурі 170 градусів.

·  5. Злегка остигнула вантробянку помістіть під прес (не надто важкий), залиште в прохолодному місці на 12 годин.

Вантробянка просто незрівнянна з соусом з тертого хрону. А ось ніжна гірчиця в зернах додасть м’ясного делікатесу пікантності. Обов’язково спробуйте приготувати, не забувши покликати друзів на дегустацію!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.