Білоруська Смаженко – рецепт приготування

Редакції «З Смаком» не терпиться представити популярне білоруське частування – Смаженко. Звучить-то як! За виглядом вони нагадують піцу, але в зменшеному розмірі. Будьте впевнені, італійці тут ні при чому, адже білоруські гаспадаркі готують це блюдо скільки себе пам’ятають і паралелі дуже не люблять …

Основою для смаженок зазвичай служить відварну картоплю або пишне дріжджове тісто. В якості начинки використовують грудинку, свіжі овочі, солоні огірочки, фарш, яйця, сир. Загалом, беріть, що знайдете в холодильнику, адже, варіантів не злічити!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 700 г

вода – 450 мл

дріжджі – 7 г

цукор – 1 ст. л.

Соняшникова олія – 2 ст. л.

сіль – 1 ч. л.

Варена ковбаса – 500 г

помідор – 4 шт.

Болгарський перець – 2 шт.

кетчуп – 2 ст. л.

яйце – 3 шт.

Твердий сир – 100 г

Чорний перець (мелений) – за смаком

сметана – 2 ст. л.


Як приготувати


·  1. Сухі дріжджі змішайте з просіяного борошном (якщо берете свіжі, попередньо запустіть їх в невеликій кількості теплої води). Додайте до борошна теплу воду, цукор, щіпку солі, соняшникова олія і 1 яйце. Замісити м’яке тісто, присипте злегка борошном і поставте в тепле місце приблизно на годину.

·  2. Підготуйте начинку. Ковбасу наріжте невеликими кубиками. Перець і помідори також дрібно наріжте. Сир натріть і додайте до решти інгредієнтів.

·  3. Тісто, що підійшло обомніте, розділіть на шматочки однакового розміру (приблизно штук 20), скачайте їх в кульки і викладіть на деко. Залиште расстаіваться під рушником ще на хвилин 30.

·  4. Коли кульки піднімуться, в кожному зробіть поглиблення, поверхня змастіть кетчупом, викладіть по ложці (можна більше) начинки.

·  5. Збийте яйця зі сметаною, посоліть, поперчіть за смаком. Вилийте по ложці заливки на начинку.Випікайте Смаженко при температурі 200-220 градусів, поки не зарум’яняться.

Дріжджі в рецепті вказані сухі, але ви можете використовувати і свіжі (10-15 г). Пишні Смаженко дуже зручно брати з собою на пікнік, в дорогу або на роботу. Не біда, якщо ніде розігріти: випічка надзвичайно смачна навіть в холодному вигляді. Ваші друзі просто зобов’язані побачити цей рецепт, діліться швидше!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.