Бельгійські традиційні сорти пива

Кажуть, що історію Бельгії можна вивчати по маркам пива. Сортів і назв пива стільки, що можна перераховувати їх не один день, а якщо при цьому ще й пробувати кожен сорт, то легше оселитися в цій країні на все життя. Дивно, але одні з найкращих сортів пива створено місцевими монахами. Навіть в назвах сортів пива, придивившись, можна побачити щось чернече. Наприклад, є ціла низка різних марок Abbay – «абатське пиво». Не менш відомий ель Trappiste, п’ять існуючих сортів якого варяться тільки в Бельгії. Він, як і Abbay, створюється за технологією «верхового бродіння», коли дія дріжджів відбувається на поверхні.

Створений монахами міцний і щільний ель вживати потрібно трохи охолодженим, не збовтуючи при наливанні, так як осад на дні пляшки і є найсмачніше. У наш час монахи пивоварінням не займаються. За технологією «низового шумування» створюються світлі сорти пива, такі як Пльзень. Ця технологія, де дріжджі осідають, і процеси бродіння відбуваються на дні, набула більшого поширення. За цією технологією робиться понад 100 сортів пива, за обсягом вони складають приблизно 75% споживаного в країні. Деякі сорти, створені за цією технологією, наприклад, Stella Artois, цінуються і в Росії.

Є абсолютно ексклюзивні сорти пива, які варяться тільки в Бельгії. В основному ці сорти виробляються за рецептами XVI століття. Наприклад, пиво ламбрікени, з ячменю і пшениці, вариться за старовинною без дріжджовий технології. Ця технологія використовувалася ще до винаходу дріжджів, відрізняється довгим технологічним циклом: щоб приготувати молоде пиво потрібно більше півроку, а для зрілого Ламбік потрібно чекати завершення процесу не менше трьох років. Це пиво рідко використовується в чистому вигляді, в основному йде як додатковий компонент до інших сортам. Наприклад, при створенні «Брюссельського шампанського» Gueuze, змішують третину зрілого і дві третини молодого

Ламбіка, після чого прибирають в підвали на 20 років для дозрівання, де воно з кожним роком стає міцнішою і краще. Турист в Бельгії може знайти безліч місць, які пов’язані з якоюсь пивний особливістю або подією. Це пов’язано з безмежною любов’ю бельгійців до пива.

Вживання пива вони перетворюють в свято, використовують його як різні атрибути і в численних обрядах і навіть наряджають пляшки з пивом і дарують як подарунок на різних заходах. Навіть ті, хто до пива байдужий, чули про таке свято, фестивалі пива, як Октоберфест. Незабутня атмосфера під музику духових оркестрів, неймовірна кількість сортів пива, пивні сувеніри на будь-який смак. Площі і майданчики перетворюються у величезні пивні бари під відкритим небом, і сотні тисяч щасливих, які приїжджають сюди в пошуках веселощів і радісного проведення часу, веселяться не тільки вдень, але і під світлом зірок. Традиції пиво-варення в Бельгії не втрачені, і численні туристи, які приїжджають в цю країну, можуть особисто переконатися в якості справжнього традиційного пива.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.