Бельгійський суп Ватерзой — Рецепт приготування

бельгійський суп ватерзой рецепт приготування

Тип:
Перші страви
Час:
90 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 6
Супи

Що це за незвичне слово — Ватерзой? Звучить дещо дивно і не по-кулінарного. Що ж, якщо ви раніше нічого про нього не знали, тоді ми з задоволенням розповімо вам! Ватерзой — це класична бельгійська юшка, традиційне блюдо Фландрії. Також часто використовується назва «Гентський ватерзой», яке вказує на походження страви.

Коли-то оригінальний рецепт включав в себе рибу, але тепер готується з курятини. Серед причин називають забрудненість гентський річок, в яких перестала водитися риба. Вся принадність цього супу в тому, що на відміну від багатьох національних страв він не вимагає складних заморських інгредієнтів; все необхідне можна купити і у нас, в найближчому супермаркеті. Отже, готуємо фламандський Ватерзой на 6 порцій!


Інгредієнти для рецепта


Курка – 1 кг

Курячий бульйон – 2 скл.

Морква – 1 шт.

Стебло селери – 2 шт.

Цибуля – 1 шт.

Картопля – 6-8 шт.

Яєчний жовток – 1 шт.

Вершки – 200 мл

Сіль – по смаку

Чорний перець (мелений) – по смаку

Вершкове масло – по смаку


Як приготувати


·  1 Підготуємо овочі: цибулю наріжемо півкільцями, селеру і моркву тонкою соломкою (можна натерти на тертці), знімемо шкірку з картоплі.

·  2 Нам знадобиться містка каструля з товстим дном. В ній розтопимо 2 столові ложки вершкового масла.

·  3 Тепер обсмажимо овочі на середньому вогні до м’якості (близько 10 хвилин), потім додамо курку і підрум’янимо її.Вливаємо в каструлю бульйон, кладемо картоплю, додаємо перець горошком і лавровий лист.

·  4 Нарешті суп закипів і ми можемо залишити його нудитися на маленькому вогні 30-35 хвилин. Коли курка стане м’якою, виймемо її з каструлі разом з лавровим листом і перцем. Відділити м’ясо від кісток.

·  5 В окремій ємності збиваємо жовтки з вершками, потім додамо туди ополоник гарячого бульйону і дуже ретельно розмішуєм. Отриману суміш додаємо в суп, швидко перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.

·  6 Повертаємо куряче м’ясо назад в каструлю, ще раз прогріваємо, але не доводимо до кипіння.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.