Бефстроганов з яловичини — Рецепт приготування

бефстроганов з яловичини рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
30 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 4
М’ясо

Навколо історії створення бефстроганова ходить багато легенд. Але основною версією все-таки вважається наступна: цей рецепт винайшов французький кухар, який готував це блюдо для графа Строганова. По-російськи назву цього м’ясного делікатесу звучить як «яловичина по-строгановськи».

На жаль, класичний рецепт бефстроганова так часто вдосконалювали і доповнювали, що ми вже ніколи не дізнаємося, як же його готували спочатку. Але, незважаючи на це, в наш час це блюдо користується великою популярністю у любителів м’яса. Чому б не приготувати сьогодні на вечерю?


Інгредієнти для рецепта


Яловичина – 600 г

Сметана – 250 г

Цибуля – 2 шт.

Соняшникова олія – 40 мл

Пшеничне борошно – 30 г

Зелень – 40 г

Сіль – 0,5 ч. л.

Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.


Як приготувати


·  1 Візьміть яловичину і вимийте її. Краще всього брати філейний край, кострець, вирізку.

·  2 Очистіть м’ясо від сухожиль, наріжте поперек волокон на шматочки товщиною 2 сантиметри.

·  3 Добре відбийте м’ясо і наріжте його смужками.

·  4 Наріжте цибулю півкільцями. Обсмажте в маслі до прозорості.

·  5 лук, додайте м’ясо. Не забудьте посолити і поперчити його. Готуйте м’ясо на сильному вогні 6-7 хвилин, періодично перевертаючи його.

·  6 Потім додайте борошно, перемішайте і готуйте ще 3 хвилини.

·  7 Влийте сметану, розмішайте і потушкуйте бефстроганов ще трохи.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.