Бастурма з яловичини — рецепт приготування

В’ялене пряне м’ясо, бастурму, готують з часів Османської імперії, але швидше за все його рецепт є більш древнім. Як би там не було, але сьогодні у всьому світі знають, що таке бастурма, її із задоволенням їдять все м’ясоїди.

Над домашньої бастурмою доведеться поворожити, щоб виконувати всі тонкощі приготування. Зате який чудовий результат! Гріх не похвалитися цією стравою перед гостями.

Багато наших читачів, особливо ті, хто мало знайомий зі східною кухнею, напевно захочуть уточнити що таке Чаман і чи можна його замінити. Це спеція, в перемеленої вигляді вельми нагадує борошно з бежевим відтінком. Чаман — обов’язковий компонент у приготуванні бастурми, тому варто відправиться на ринок, щоб знайти саме цю специфічну пряність.


Інгредієнти для рецепта


яловичина — 900 г

сіль — 3 ст. л.

Чорний перець (мелений) — 1 ст. л.

паприка — 1 ст. л.

Чаман — 1 ст. л.

часник — 1 ч. л.


Як приготувати


·  1. Для початку підготуйте м’ясо: в ньому не повинно бути жиру і прожилок.

·  2. Розведіть сіль у воді і викладіть м’ясо в отриманий маринад, поставте гніт і відправте в холодильник на 2 доби.

·  3. Дістаньте м’ясо, обсушити і оберніть в кілька шарів марлі, потім знову встановіть гніт, залиште в холодильнику на добу.

·  4. Зніміть марлю, натріть м’ясо сумішшю з паприки, коріандру, Чама і сушеного часнику.

·  5. Оберніть свіжої марлею і підвісьте бастурму в’ялитися в добре провітрюваному приміщенні, можна на балконі.

·  6. Через 10 днів спробуйте бастурму на готовність. Залежно від м’яса, воно може в’ялитися до 3 тижнів.

Розуміємо, що чекати стільки часу, поки ця чудова закуска дійде до необхідного стану — часом справжні тортури. Тому радимо підвішувати бастурму так, щоб вона менше впадала в очі. Але приготувати ці ласощі варто хоча б раз в житті! Обов’язково збережіть рецепт в закладках.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.