Баранина в духовці — Рецепт приготування

баранина в духовці рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
60 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 8
М’ясо

Багато народи цінують баранину і використовують її для приготування традиційних страв. Це м’ясо багате залізом, білком, що містить менше холестерину, ніж яловичина, тому воно корисне всім, хто піклується про здоров’я. Крім того, при готуванні баранина виходить дуже ароматною і соковитою. Підкреслити виключно багатий смак цього м’яса допомагають спеції. Особливо вдало з бараниною поєднуються кислі соуси.

Традиційно з баранини готують шурпу, бешбармак, плов, шашлик, манти. Можна запекти м’ясо в духовці, воно вийде дуже апетитним, соковитим і ніжним.

Це блюдо буде в центрі уваги на будь-якому сімейному застілля. М’ясо гармонійно поєднується з травами і лимонним соком. Мед, який теж присутній в цьому рецепті, допоможе розкрити аромат розмарину і додасть страві пряний, солодкуватий присмак.


Інгредієнти для рецепта


Баранина – 2 кг

Часник – 8 зуб.

Цибуля – 2 шт.

Курячий бульйон – 470 мл

Мед – 80 г

Лимонний сік – 75 мл

Розмарин – 2 ст. л.

Червоне вино – 200 мл

Чорний перець (мелений) – по смаку

Сіль – по смаку


Як приготувати


·  1 Перед приготуванням переконайтеся, що м’ясо нагрілося до кімнатної температури. Розігрійте духовку до 200 градусів.

·  2 Натріть баранину сумішшю з лимонного соку, подрібненого часнику і розмарину. Посипте сіллю і перцем за смаком. Покладіть баранину в глибоку сковороду.

·  3 Відправте м’ясо в духовку запікатися на півгодини. Потім зменшіть температуру до 170 градусів і готуйте м’ясо ще годину.

·  4 Дайте м’ясу охолонути 15 хвилин.

·  5 У сковороду, де готувалася баранина, відправте нарізану цибулю, влийте бульйон і вино. Тепер з допомогою лопатки можна легко зішкребти залишки жиру і соку, які виділилися при запіканні м’яса. Зміщайте їх з бульйоном і вином, додайте мед, щоб згустити соус.

·  6 Готуйте соус ще пару хвилин на середньому вогні, помішуючи.

·  7 Перед подачею процідіть отриманий соус, полийте їм м’ясо і прикрасьте блюдо гілочками розмарину.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.