Баклажани з сиром в духовці — Рецепт приготування

баклажани з сиром в духовці рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
50 хвилин
Складність:
Легко
Порцій: 4
Вегетаріанські Закуски Овочі

Запіканка з баклажанів під сиром відноситься до страв італійської кухні. Для її приготування використовують характерні продукти: пармезан, моцарелла, томати, базилік і, звичайно ж, оливкова олія.

Саме завдяки сирів двох видів страва виходить дуже вершковим, що як не можна краще підкреслює пікантний смак баклажанів. Гарна з виду, вишукана запіканка стане головною стравою вашого столу.

Соус краще приготувати з консервованих у власному соку помідорів, треба тільки перетерти їх з розсолом. Добре його замінять свіжі помідори, які слід обдати окропом, зняти шкірку і розім’яти виделкою.


Інгредієнти для рецепта


Баклажан — 900 г

Консервовані помідори — 500 мл

Пармезан — 80 г

Моцарелла — 100 г

Базилік — 1 пуч.

Сіль — по смаку

Чорний перець (мелений) — по смаку

Оливкова олія — 1 ст. л.


Як приготувати


·  1 баклажани Вимийте, видаліть плодоніжки і наріжте кружечками 1,5–2 див. Посоліть і викладіть їх на кухонне рушник. Через 10 хвилин можна приступати до готування.

·  2 Обсмажте баклажани з обох сторін на сковороді-гриль. Викладіть в миску, поперчіть і посоліть.

·  3 У форму для запікання, змащену маслом, викладіть шар помідорів, потім шар баклажанів, посипте нарізаним базиліком. Повторіть шари, останній повинен бути помідорний.

·  4 пармезан Натріть на тертці, а моцарелу порвіть руками, посипте запіканку.

·  5 Запікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.